Dačić: Mihajlovićeva neobaveštena

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas optužbe ministarke i potpredsednice SNS Zorane Mihajlović i naveo da ona očigledno nije obaveštena o dešavanjima dok je Dačić predvodio resor unutrašnjih poslova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas optužbe ministarke i potpredsednice SNS Zorane Mihajlović i naveo da ona očigledno nije obaveštena o dešavanjima dok je Dačić predvodio resor unutrašnjih poslova.

"Ne želim da raspravljam o pojedinačnim izjavama. Gospođa Mihajlović je očigledno neinformisana o dešavanjima, neka pita svog predsednika stranke (Aleksandra Vučića)", rekao je Dačić.

Potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović ocenila je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa tadašnjim premijerom Ivicom Dačićem trpelo, jer u njemu nisu sprovođenje reforme. "Vrlo je teško biti premijer i rukovoditi ministarstvom. Tako da verujem da je MUP sasvim sigurno trpeo, u smislu nesprovođenja reformi. To nije nikakvo opravdanje, ali očito da se nije vodilo računa", kazala je Mihajlović.

Dačić je kazao da se od početka zalagao za reforme u MUP-u. "Od početka svi u ovoj zemlji znaju da sam tražio da se ti ljudi u policiji promene. Ja nisam adresa za tako nešto, to nije korektno, ali šta da radim, ona je to radila i dok sam bio premijer", rekao je Dačić.

Predsednik SPS je bio ministar unutrašnjih poslova i u vladi sa DS od 2008. do 2012. godine, a tu dužnost vršio je i u vladi sa SNS od 2012. do izbora 2014. godine kada je bio i premijer.

Dačić je dodao da nije u redu da neko preko njega vraća sebe na političku scenu, sa temama koje više nisu aktuelne. "Ja nisam upravljao policijom jer mi nisu dali. Nisam mogao da promenim te ljude u policiji jer je o tome morala da odluči vlada, a za to nije postojala politička volja i tako je bilo od početka do kraja", rekao je on.

Dačić je kazao da nije on branio od smenjivanja policijske generale koje su smenjeni prošle nedelje. "Šta, da ih nisam ja branio? Uostalom, i vi (novinari) nemate pravo da me to pitate. Svi ste vi bili za očuvanje tog policijskog vrha. Kada sam ja to hteo da sprečim, svi ste služili njima da objavljujete tekstove koje su vam davali. Ko vam je davao te tekstove? Kad sam hteo da smenim policijski vrh nastala je afera Banana", rekao je Dačić.

U toj aferi Dačić je doveden u vezu sa članom kriminalnog klana Darka Šarića, Radoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana.

Dačić je kazao da je pogrešio jedino što sam pristajao da ne bude promena u policiji, ali da je to činio iz želje da opstane dogovor sa bivšim liderom DS Borisom Tadićem.
  • hasselbaink

    27.06.2014 18:44
    Počeli su da se cepaju.
    Hoćemo li uskoro opet na izbore?
  • 27.06.2014 13:09
    Ova napuderisana nista nije ostala dosledna svom pricanju.Zasto je ako je bila strucnjak i principijelna osoba prepustila SPS-u tj.Anticu svoje mesto!Da bi udovoljila Rusima i ostavila na miru Bajatovica!Da je vidimo da li ce u ovom novom resoru ukinuti uredbu koji je doneo mr.Velja Ilic da kamioni i sleperi se krecu vikendom po putevima i tako ugrozavaju sabracaj i zivote gradjana ove drzave.
  • nebesky

    27.06.2014 12:11
    Papagaji...
    Odmah ponavljaju gazdine reči u malo izmenjenom obliku ali se prepoznaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija