Ljajić: Nema zabrane na izvoz mesa u Rusiju

Nema zabrane izvoza svinjskog mesa u Rusiju, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Nema zabrane izvoza svinjskog mesa u Rusiju, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je naglasio da nije tačno pisanje pojedinih medija, da je vraćena još jedna pošiljka mesa iz Rusije, istakavši da će isporuke firme "Koteks" biti pod podsebnim nadozorom u narednih 10 isporuka.

Prema njegovim rečima ovo je poruka svim izvoznicima i proizvođačima da moraju da ispunjavaju sve standarde, ne samo bakteriološke i higijenske, već sanitarne i sve druge, kako bi izvoz mesa na rusko tržište mogao nesmetano da se odvija.

On je rekao da postoji veliko interesovanje domaćih prozivođača za izvoz mesa na to tržište, i da su pojedini proizvođači već podneli zahteve za izvozne dozvole.

Ljajić je prošle nedelje, po dolasku sa razgovora sa ruskom stranom u kojima je razjašnjen problem sa mesom koje izvozimo na to tržište, rekao da smo se u Rusiji provukli bez "crvenog kartona", iako smo mogli da ga dobijemo.

"Istraga o slučaju je još u toku", rekao je on i dodao da nađeni propusti vezani za izvoz mesa iz Srbije u Rusiju mogu da se reše na dnevnoj bazi i da nema sistemskih propusta.

Ističući da će kontrola ubuduće biti značajno stroža i da će biti uspostavljena elektronska komunikacija sa ruskom Upravom za veterinu, on je naveo da je sad ustanovljen redosled poteza, počev od toga da će ruski eksperti doći ovde radi obuke, kontrole i davanja uputstava za izvoz.

On je naveo da su ruski sagovornici podsetili da "imamo odličnu reputaciju" i da je Srbija jedina evropska zemlja koja u ovom trenutku ima mogućnost i dozvolu za izvoz svinjskog mesa u Rusiju.

  • Ime mi je ...

    27.06.2014 15:12
    Anketa
    Neka svi čekiraju CRVENU negativnu koji kupuju kod Matijevića a ZELENU pozitivnu svi oni koji kupuju u ostalim mesarama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.