Razrešen Goran Ješić: Pajtić me smenjuje zbog para

Skupština Vojvodine razrešila je danas dužnosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića.

Skupština Vojvodine razrešila je danas dužnosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića.

Za razrešenje su glasala 63 poslanika, a opozicione partije nisu glasale za taj predlog.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da to nije "klasično razrešenje", već konstatovanje ostavke, s obzirom da je Ješić više puta u javnosti rekao da podnosi ostavku na svoje funkcije. "Nema razloga za bojazan da sredstva namenjena vodoprivrednim preduzećima neće biti usmerena za sanaciju štete uzrokovane poplavama", rekao je Pajtić.

Kako je naveo, u narednim danima će kroz razgovore sa koalicionim partnerima biti odlučeno da li će na mestu Ješića biti neko iz Demokratske stranke (DS) ili iz neke druge stranke.

Goran Ješić je prethodno za Blic rekao da Bojan Pajtić želi da ga smeni sa funkcije pokrajinskog sekreta za poljoprivredu i šefa pokrajinskog štaba za vanredne situacije, a da je razlog za to novac namenjen odbrani od poplava.

"Za to sam saznao juče, iako je dogovor bio da ostavku na ove funkcije, koju sam i najavio, podnesem 15. jula, kad se budem vratio sa odmora. Do tada bi trebalo da budu okončani svi poslovi u vezi sa poplavama, a i plaćanja vodoprivredi, što neće biti moguće bez mog potpisa", rekao je Ješić. Na ovaj način će, kaže on, novac ostati u pokrajinskom budžetu i neće biti isplaćen vodoprivrednim preduzećima koja su radila na odbrani od poplava

"Razlog je, kako sam obavešten, to što sam isposlovao rebalans bez Pajtićeve saglasnosti", kaže Ješić i ističe da ga je o svemu ovome obavestio predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

  • niki

    02.07.2014 23:53
    joj...
    Ajoj slobode otisao Jesic sad nece imati ko da smara u zgradi,jos da oce petrovic i Bugarski i radoman da odu zgrada bi procvetala:-)Jeso svaka tebi cast dok si bio radio si posteno ali kad si video ko vodi paradu uradio si najbolje..,..(nisi slovne greske ali takvo imam misljenje o ljudima koji su spomenuti)
  • spiderman

    02.07.2014 22:14
    gotova je vlada vojvodina
  • Tsunami

    02.07.2014 21:20
    Promašaj !
    Pitanje je, ko je tebi uopšte dozvolio da uđeš u politiku ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.