U Novom Sadu se najviše pleni marihuana

Novosadska policija je za prvih šest meseci ove godine zaplenila preko 100 kilograma narkotika.

Novosadska policija je za prvih šest meseci ove godine zaplenila preko 100 kilograma narkotika.

To je za čak 85 kilograma više nego u istom periodu prošle godine, a uglavnom se radi o marihuani.

Ova droga je najzastupljenija sa oko 100 kilograma, dok su ostali narkotici zaplenjeni u daleko manjim količinama, pa je sa ulica grada sklonjeno po 1,4 kilograma amfetamina i heroina, oko 2.000 tableta ekstazija i 115 grama kokaina.

U policiji navode i da su osobe koje su privedene najčešće povratnici - čak četiri petine su stari poznanici policije, prenosi Dnevnik.

Među značajnije zaplene u kojima je učestvovao tim novosadskih operativaca spada i zaplena pretprošlog meseca više od 40 kilograma marihuane u automobilu kojim je upravljao crnogorski državljanin s kojim je u društvu bila jedna Novosađanka.

Takođe, mesec dana ranije, u kombiju koji je vozio četrdesetdvogodišnjak iz Sremske Mitrovice, novosadska Kriminalistička policija, u saradnji s drugim policijskim upravama, pronašla je više od 30 kilograma marihuane. Sumnja se da je organizator grupe bio državljanin Crne Gore.

Takođe, ove godine su na peronu Međugradske autobuske stanice u Novom Sadu u prtljažniku autobusa pronađena dva paketa s više od 1.500 grama istog narkotika.

  • Gavra

    11.08.2014 22:27
    čemu frka ...
    ma oladite već jednom ... koga briga šta pušimo u slobodno vreme ? Alkoholizam uzima maha , nedovoljna briga o deci takodje , a nas lale koji volimo ponekad da dunemo džoint ostavite na miru !! Niko još u ovom gradu nije napravio saobraćajku ili provalu , ni neki eksces naduvan - nego torade pijani klinci iz Lazinog sokaka i oni koji se skupljaju po blokovima ...
    Sad , kad imamo još 200 fazana u N.Sadu nisam video veću prisutnost policije , ni veći red u gradu !!!
    Mi koji ponekad zapalimo travu kod kuće sigurno nismo u kritičnoj masi ....
  • ajeje

    11.08.2014 13:41
    jeste, aflatoksin nije ni malo opasan... hapse klince zbog dzokavca... jbt ljudi prsnjavaju od posla i politike dajte im bar travu da puse, od trave niko umro nije. (ne pusim travu)
  • Goran

    11.08.2014 13:33
    Kad sve zemlje u regionu budu legalizovale marihuanu i kada svi od te vrste turizma PREPORODE svoje zemlje, e tek tada cemo se i mi setiti da smo mogli isto uraditi.

    Pupusis dzoint - dobijes kaznu 100.000 dinara.
    Mrtav pijan ides ulicom i povracas po prolaznicima - ne znam koliko, ali ispod 10.000 sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija