Ispituje se privatizacija NIS-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je specijalni istražni tim koji će ispitati sve činjenice i okolnosti vezane za privatizaciju Naftne industrije Srbije (NIS). Kompanija je prodata 2008. godine.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je specijalni istražni tim koji će ispitati sve činjenice i okolnosti vezane za privatizaciju Naftne industrije Srbije (NIS).

Ugovor o prodaji 51 odsto vlasništva Srbije u NIS potpisali su 24. decembra 2008. godine u Moskvi tadašnji ministar energetike Srbije Petar Škundrić i predsednik Upravnog odbora Gaspromnjefta Aleksandar Đukov, u prisustvu tadašnjih predsednika dveju zemalja Borisa Tadića i Dmitrija Medvedeva.

Većinski paket akcija NIS je prodat za 400 miliona evra, uz obavezu Gasproma da investira oko 550 miliona evra za određene projekte modernizacije. Premijer Aleksandar Vučić je ranije kao jedan od odgovora koji nije povoljan za Srbiju navodio i ugovor o prodaji NIS-a, koji je sklopila bivša vlada predvođena Demokratskom strankom.

Poslednji put premijer je, odgovarajući poslaniku Nove stranke i nekadašnjem funcioneru Demokratske stranke Zoranu Živkoviću, 31. jula u Skupštini Srbije, rekao da je primedbe na taj ugovor izneo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Inače, u nizu saopštenja koje su ovih dana i danas razmenile SNS i DS na temu ugovora o privatizaciji pojedinih preduzeća, naprednjaci su naveli da više nemaju pitanje za ugovor koji su Borko Stefanović i Bojan Pajtić pravili sa NIS-om, jer će im na to, kako kažu, odgovor dati državni organi.

  • Mile

    13.08.2014 20:20
    Ku-ku-riku
    Samo kukate! Svi u centar, pa da rešavamo probleme!
  • odgovor

    13.08.2014 13:59
    Ani
    Najbolja privatizacija ...pa koja pametna drzava proda naftnu industriju...to je pametno..ma to je najgluplje sto je moglo da se uradi prodati nesto sto ti donosi pare......da se zanemare dugovi i bahat zivot direktora pa od istih i njihovog neznanja nastaju dugovi u normalnim zemljama takve firme odlicno posluju.
  • Александар

    13.08.2014 07:52
    @Anonimus
    Погледај финансијске извештаје, доступни су и на сајту НИС-а и на другим релевантним сајтовима, и видећеш ко враћа дугове. Није НИС Етихад, Фиат, Сартид,... НИС сам враћа своје дугове.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija