Uhapšen ubica i silovatelj devojčice (Foto)

Novosadska policija uhapsila je Mladena Ogulinca, osumnjičenog za silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice u Starim Ledincima.    
Novosadska policija uhapsila je Mladena Ogulinca, osumnjičenog za silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice u Starim Ledincima.

"Osumnjičeni je nađen u šumi iznad sela", izjavila je porparolka Novosadske policije Mileva Tomić. U potragu za Ogulincem bili su, pored redovnih snaga policije, uključeni i pripadnici Žandarmerije, koji su pretraživali šire područje Fruške gore.

"Roditelji ubijene devojčice su u subotu posle 16 časova prijavili nestanak deteta iz kuće, a dete je pronađeno u kući komšije Mladena Ogulinca (52)", rekao je Stevan Krstić iz Novosadske policije i dodao da "dete nije davalo znake života i da ima tragova silovanja".obegne.

"Devojčica je pronađena mrtva, prekrivana lišćem sa krpom u ustima, to je sve što znamo. Da li je ugušena nakon silovanja i kako, to ćemo videti nakon obdukcije", kaže Tatjana Đurašković, istražni sudija.

Prema nezvaničnim podacima, osumnjičeni je psihički bolesnik koji je ranije osuđivan zbog pokušaja silovanja. Njegova sestra Vesna je do pre mesec dana čuvala devojčicu i njenog petogodišnjeg brata, dok su im roditelji radili. Oni su i u subotu bili na poslu, a Mladen je znao gde je ključ od kuće. Pretpostavlja se da je uzeo ključ, ušao kod dece i nesrećnu devojčicu odveo u svoju kuću, gde ju je potom zlostavljao i ubio.

Novosadska policija  zahvalila je građanima Starih Ledinaca i okoline koji su ''svesrdno pomogli žandarmeriji i policiji u potrazi za Ogulincem''. ''Zahvaljujemo se i i medijima, koji su pravovremenom i profesionalnom reakcijom takođe doprineli da se osumnjičeni za ova teška krivična dela privede pravdi'', navodi se u saopštenju Novosadske policije.

Ministarka oštra u osudi

Državni organi u Srbiji najoštrije su osudili monstruozni zločin nad osmogodišnjom devojčicom. Ministarka pravde Srbije Snežana Malović je istakla da je sa stanovišta kaznene politike učinjeno sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen.

Ona je podsetila da je Ministarstvo pravde dejstvovalo u tom pravcu i u avgustu prošle godine, pooštrilo kazne za ta krivična dela i prvi put u zakon unelo odredbu po kojoj se za njih ne može ublažiti kazna.

  • mama lo

    19.07.2010 21:58
    šta mislite da se to vama ne može dogoditi!!!
    Svako misli da se tako nešto zastrašujuće ne može dogoditi njemu,i da se događa tamo nekom drugom,pa uradio bih mu ovo ili ono,i otkud taj da se šeta slobodno!!!
    Normalno je da je ovo sramota društva u kome živimo, i bilo bi normalno da se društvo kao celina zauzme za uništavanje ovakvih i sličnih monstruma.
    Ovaj skot i ljudski izrod je ponovo učinio još teži zločin samo da bi bio kažnjen,jer duboko negde u podsvesti on zna da ne zaslužuje da živi.
    U zemlji kojoj živimo mnogo je takvih,skrivenih,maskiranih monstruma i samo čekaju zgodan trenutak da izvrše stravičan zločin,da ugase na najsvirepiji način nečije živote.
    Kako se niko ne upita,ko je odgajio takvog monstruma,ko su mu roditelji,ko su mu bili učitelji,da li je imao drugove i ko su oni bili.Ko su mu bili komšije.Ko mu je sudio za predhodno silovanje???
    Sve mi ukazuje na to da su oko njega bili isti kao i on,možda još i gori,čak i sudije koje su ga za silovanje koje je pre toga učinio kaznile samo 10 meseci!!! Ko su te sudije!!!Kakva je to zemlja gde za silovanje se dobija 10 meseci zatvora.
    Na "zaostalom" bliskom istoku takvi završavaju zakopani u pesak do glave na glavnom trgu i kamenuje ih svako ko se tu nađe do smrti.Umiru po celi dan u stravičnim mukama.A da pre toga prođu takvu policijsku torturu da ih rođena majka ne pozna kad ih dovedu na trg.
    U razvijenim i bogatim SAD,za silovanje se ide na električnu stolicu.
    A pre nekoliko dana bila sam svedok kada se zamenik javnog tužioca dogovarao telefonom sa advokatom okrivljenog za saobraćajnu nesreću,kako da okrivljeni da izjavu(naravno lažnu) da bi ga ovaj oslobodio krivice za saobraćajnu nesreću koju je izazvao,i gde postoje ljudske žrtve!!!
    U kojoj zemlji mi živimo!!!
    Časnih ljudi u ovoj zemlji je malo kao soli u jelu.A te soli sve je manje,pa je naše jelo bljutavo,kao i naši životi,zahvaljujući prostom i neobrazovanom narodu,koji i nije kriv,jer se vlast u Srbiji,ne decenijama nego i vekovima trudila da joj narod bude što nepismeniji i duhovno nizak i prost da bi vladali što duže.Zato smo imali decenijama za sveštenike i učitelje i profesere i sudije svakakav šljam i došli smo tu gde smo.Ono malo pameti je davno pobeglo iz ove zemlje,da se više nikada ne vrati.
    Saosećam se sa bolom majke,koja je izgubila dete.Reči utehe za tako nešto ne postoje.Mir duši Božijeg anđela,a ubici i ko ga god zaštiti i brani, Bože daj večite paklene muke i jad.
  • marina

    14.07.2010 13:02
    mucenje
    ja bi sve pobila od sudije do porote koji su mu sudili za prvi pokusaj silovanja 10 meseci, a njega bi ostavila za kraj. kuku majko sta uradi ova drzava mesto taj dan da bude dan zalosti u celoj srbiji,oni lupaju gluposti. bio bi u mojim rukama kunem vam se da je moje dete u pitanju,ma sve bi pobila u sudnici da vidimo da li bi se posle zakon promenio. Srpke stoke, bolesnici.Djubrad od politicara preko sudija pa sve do ovakvog monstuma.Ma izresetala bi vas hladno ceo svet bi pisao dabogda svi u pakao da gorite. Jadna njena majka, a mali anjeo kuku ko zna kako joj je bilo.Volimo te svi duso i mislimo na tebe
  • OGORCENA MAMA

    30.06.2010 21:33
    TREBA GA POLAKO I U NAJVECIM MUKAMA UBIJATI,ZAKON TREBA DA DOZVOLI TOJ I JOS MNOGIM MAJKAMA DA TAKVIM MONSTRUMIMA PRESUDE ONAKO KAKO ONE MISLE DA TREBA,NARODE TREBA DA DIGNE BUNU I DA ZAKON VEC JEDNOM ZASTITI JADAN NAROD OD MANIJAKA,UBICA,DILERA I KOJEKAKVIH BOLESNIH UMOVA.ONI KOJI BRANE OVAKVE ISTI SU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija