Kradljivac struje u Sremskoj Kamenici

Ekipe "Elektrovojvodine" su u jednom ugostiteljskom objektu u Sremskoj Kamenici u petak otkrile instalacije koje su podešene za krađu struje.

Ekipe "Elektrovojvodine" su u jednom ugostiteljskom objektu u Sremskoj Kamenici otkrile instalacije koje su podešene za krađu struje.

Direktor Elektrodistribucije Novi Sad, Mirko Majstorović, kaže da je prvi put u nekoliko desetina godina ekipa ušla na privatni posed i pronašla opremu za krađu struje u zidu.

"Nabavili smo odgovarajuću opremu koja je skupa i efikasna i ona detektuje sve krađe koje su skrivene u zidu, a onda mi naređujemo da se razbijaju i obijaju zidovi. Time se prave ogromne materijalne štete", objašnjava on.

Generalni direktor Elektrovojvodine, Tomislav Papić, kaže da je ukradena struja vredna preko dva miliona dinara. "Nek samo on plati dug od dva miliona i mi ćemo mu rado nadoknaditi štetu koju smo prouzrokovali i staviti novo brojilo. Njemu je odsečen priključak i ne može nikako više da se priključi na struju", kaže Papić.

Zbog istrage koja je u toku, Elektrovojvodina će naknadno otkriti ime vlasnika i lokaciju u Sremskoj Kamenici na kojoj se nalazio ilegalni priključak.

  • player

    10.09.2010 09:00
    Mirko MajtoroviĆ,direktor ED Novi Sad očigledno ima iskustva sa primenom radikalnih metoda.Ništa čudno s'obzirom da je član upravnog odbora AD "AGROKOP" Novi Sad a isti se povezuje sa ŠARIĆEM.
    Veza između Stanaja i Šarića bio je Zoran Ćopić, koji je u ime Stanaja, kupovao preduzeća i njima rukovodio. Ćopić je takođe bio hapšen zbog sumnji u šverc cigareta, još 2004. godine.

    Preduzeće “Agrokop” iz Novog Sada, vlasništvo je “Europamonta”, koja je stoprocentno vlasništvo Stanajevog “Rokšpeda”. Suvlasnik ovog preduzeća je “DSD tobacco”, čiji e predsednik Upravnog odbora Zoran Ćopić. I “Banat seme” iz Zrenjanina, danas je većinskom vlasništvu istih firmi, “DSD tobacca”, Zoran Ćopić i “Rokšpedovog” “Europamonta”. Kao suvlasnik, ovde se pojavljuje i “Agro-Vojvodina”, koja je takođe u rukama pomenutih osoba.
  • 07.07.2010 10:17
    nije bas odokativno
    U trafostanici postoje kontrolna brojila koja mere kolicinu isporucene el.energije za neko podrucje. Kada se od isporucene oduzme potrosena evidentirana kolicine dobija se gubitak, a ti kW se lako prevedu u novce. No, izjava "mi naređujemo da se razbijaju i obijaju zidovi" jeste za pojasnjenje, ako je zaista tako izjavljeno od strane EV.
  • IN_INSIDER

    07.07.2010 06:50
    proverite i komsiju i njegovu benz. pumpu
    Nije daleko a jedina je u Kamenici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.