Ponavlja se suđenje sinu policajca

Presuda Marku Markušu (22), okrivljenom za ubistvo Aleksandra Dragojlovića (39) u restoranu "Osam tamburaša" na Petrovaradinskoj tvrđavi, ukinuta je i vraćena na ponovno odlučivanje.  
Presuda Marku Markušu (22), okrivljenom za ubistvo Aleksandra Dragojlovića (39) u restoranu "Osam tamburaša" na Petrovaradinskoj tvrđavi, ukinuta je i vraćena na ponovno odlučivanje.

On je prošle godine osuđen na šest godina zatvora, a ponovo će se suditi i optuženima za saučesništvo, Vladimiru Zukiću (29), Gojku Miletiću (47) i Marijani Sabo (23). Portparolka Višeg suda u Novom Sadu, Svetlana Tomić Jokić, kaže za Radio 021 da je predmet vraćen na početak jer je Vrhovni sud usvojio žalbu branilaca okrivljenih.

"Svi optuženi će biti ponovo pozvani, iznositi svoju odbranu i sud će izvesti ponovo sve dokaze koje smatra neophodnim i na kraju oceniti dokaze i doneti odgovarajuću odluku koja će, naravno, ponovo biti podložna preispitivanju od strane ili branilaca ili tužilaca koji budu nezadovoljni odlukom", rekla je ona.

Ponovni glavni pretres bio je zakazan za danas, ali je odložen za kraj septembra jer se Zukić i Miletić nisu pojavili. Zukić je kao razlog naveo povredu noge, a Miletić boravak sa sinom u Bugarskoj. Sudija Zora Jamušakov je najavila njihovo privođenje ukoliko se ustanovi da nema dokaza za njihova opravdanja.

Sin policajca ima poduži dosije

Podsetimo, tuča se odigrala 21. oktobra 2008. godine, u sali restorana "Osam tamburaša", nakon verbalnog sukoba između Markuša i Dragojlovića. Markuš je tada udario u glavu Dragojlovića, koji je pao i polomio čeonu kost. Lekarima je rečeno da je on povredu zadobio pri padu. Nakon što je čovek preminuo, obdukcijom je utvrđeno da je ipak u pitanju nasilna smrt tj. ubistvo.

Ostali su dobili kazne zbog pokušaja da prikriju tragove zločina i nepružanja pomoći. Tako su Zukić i Miletić dobili jednogodišnju robiju, a Marijana Sabo je osuđena na osam meseci, uslovno dve godine.

Osumnjičeni za ubistvo, Marko Markuš, sin je nekadašnjeg načelnika interventne policije u Novom Sadu, a već ima policijski dosije. Kao maloletnik je imao tri krivične prijave zbog tuča u novosadskim noćnim lokalima. Osuđen je za ranjavanje službenika policije 2006. godine, kao i za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred noćnog kluba "Kili" u decembru 2007. Godinu dana pre toga, optužen je i za ranjavanje dvojice momaka u "Crvenoj kafani". Bio je i glavni osumnjičeni u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme. On je u februaru 2008. preživeo sačekušu ispred svog lokala u ulici Jovana Subotića.

  • Milos 992

    13.01.2023 09:32
    Hm
    Sad se mangupira kod sv petra
  • piplfoks

    09.07.2010 06:43
    Ma jasno je meni da je tatica bio vredan, ali ipak, da se lik šeta okolo posle 3-4 pucnjave, još je i ranio policajca... Pa šta tačno treba da uradi da bi ga strpali u zatvor, da zapali porodilište?
  • 08.07.2010 13:11
    Eh, @Piplfoks kakvo pitanje, zar mu tata nije bi glavna policijska faca, a zna se, jednom policajac, uvek policajac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.