Ministar: Nezadovoljni mogu da odu iz zdravstva

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da bolesni nikako ne smeju biti žrtve štrajka osoblja zdravstva i poručio nezadovoljnim zdravstvenim radnicima koji učestvuju u obustavi rada da ne moraju da se bave tim poslom.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da bolesni nikako ne smeju biti žrtve štrajka osoblja zdravstva i poručio nezadovoljnim zdravstvenim radnicima koji učestvuju u obustavi rada da ne moraju da se bave tim poslom.

Ministar je naveo da se sa predstavnicima sindikata koji štrajkuju zbog odluke da se zdravstvenim radnicima, kao i svim ostalim u javnom sektoru, plate smanje za 10 odsto, dogovorio da se pregovori nastave, ali da oni nisu mogli da otkažu štrajk jer je već zakazan.

"Razgovarao sam sa sindikatima i saglasili smo se s tim da ne može samo naša struka da bude izuzeta od svih drugih profesija. Saglasili smo se o usvajanju novina vezanih za platne razrede, a pregovore nastavljamo o kolektivnim ugovorima. Stav s tog sastanka, osim Sindikata lekara i farmaceuta, jeste pozitivan, jer smo se razumeli i saglasili da nastavimo razgovore", kazao je Lončar za "Politiku".

Ministar je ukazao da pacijentima nikako ne sme da se naškodi, da oni koji žele da štrajkuju mogu to da rade van radnog vremena ili da ako nisu zadovoljni i ne moraju da se bave tim poslom.

"Štrajk nisu mogli da otkažu jer je ranije zakazan. Ne razumem zašto bi njihov cilj bio veći od mog da imamo bolji zdravstveni sistem i da zaposleni imaju bolje uslove. Radimo na tome da se napravi sistem i razlika između onih koji rade i ne rade, i da oni koji su posvećeni, koji ostvaruju prekovremeni rad, mogu zaista i da zarade više novca", kazao je Lončar na pitanje kako onda sindikate nije ubedio da odustanu od štrajka.

  • 06.11.2014 21:15
    pero
    Nema sta duhovito od ministra, ne mogu da verujem, skidati plate onima koji nas lece, onima koji nam uce decu, onima koji nas cuvaju, van pameti, panzionerima koji su to zaradili, pa neka pohvataju te lopurde koji su to sve sjebali, nije nam dovoljno sto nam stalno pricaju da je neko drugi kriv, ko je taj neko, ime i prezime
  • Gloria

    05.11.2014 20:42
    Ministre, ako su ti radnici nezadovoljni onda treba da odes ti, a ne oni. Kao potencijalni pacijent, podrzavam strajk jer mi treba smiren i zadovoljan lekar koji ce raditi svoj posao najbolje sto zna. Da se bar malo razmislja unapred, trebalo bi da se sindikati zdravstva i prosvete udruze i da strajkuju zajedno. Samo masovnim protestima bice moguce stati na kraj ovakvom omalovazavanju i ugrozavanju egzistencije.
  • Helen

    05.11.2014 18:11
    Pacijenti ne treba da trpe jer su zadravstveni radnici nezadovoljni platom. Ne svidja im se plata? Neka idu da rade kod privatnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija