Putin prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem gasu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u vezi sa ruskim gasom.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u vezi sa ruskim gasom.

Dvojica sagovornika dogovorili su način saradnje po svim pitanjima vezanim za isporuke ruskog gasa Srbiji, modelu isplate dugova, a predsednik Putin je prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem načinu snabdevanja gasom tri velika srpska hemijska kombinata.

Vučić i Putin dogovorili su se da ostanu u redovnom kontaktu kako bi na partnerskim i prijateljskim osnovama rešavali sva pitanja od zajedničkog interesa.

Podsetimo, Rusija je prošle nedelje smanjila isporuke gasa Srbiji za 28 odsto. Putin je tu odluku doneo nezadovoljan ishodom posete Beogradu, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio da potpiše protokol kojim se reguliše vraćanje duga za ruski gas do marta meseca sledeće godine, u iznosu od oko 200 miliona dolara. Premijer je odbio da potpiše garancije da će Srbija do marta vratiti taj dug, jer je smatrao taj Putinov zahtev neumesnim i nefer, s obzirom na činjenicu da Rusija preko Naftne industrije Srbije uveliko profitira na Srbiji. Potom je ponovo pokrenuto pitanje privatizacije NIS-a.

  • 07.11.2014 15:04
    jos gori primer
    http://www.kurir.rs/planeta/putin-rusija-ce-kubi-otpisati-30-milijardi-dolara-duga-clanak-1459627
  • 06.11.2014 23:04
    Eto, Rusi Severnoj Koreji otpisali dug od 10 miliardi dollara, a Srbiji ne mogu otpisato 200 miliona dollara. Zar treba veći dokaz da Rusi Srbiju tretiraju kao neprijatelja????? Pa sramota koliko se ulagujemo Rusima i koliko se ponižavamo pred Rusima posle svega. Kao što kažu, teško državi koju Rusi pomažu, a Kinezi hrane. Zato je u Severnoj Koreji i u Kubi beda i jad, neviđena na zemlji.
  • 06.11.2014 17:50
    http://www.021.rs/Info/Svet/Rusi-oprostili-Severnoj-Koreji-dug-od-10-milijardi.html


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija