Špricevi stalna pojava u parkovima (Foto)

Iako se neretko dešava da u zabačenijim delovima novosadskih parkova Novosađani naleću na otpad koji za sobom ostavljaju narkomani, u "Gradskom zelenilu" tvrde da se svo smeće redovno uklanja.

Iako se neretko dešava da u zabačenijim delovima novosadskih parkova Novosađani naleću na otpad koji za sobom ostavljaju narkomani, u "Gradskom zelenilu" tvrde da se svo smeće redovno uklanja. Kako za Radio 021 kaže portparol ovog preduzeća, Ivan Nožinić, radnici "Zelenila" su na terenu i čiste od 6 do 14 časova, a posle toga, otpad se ne uklanja.

Prema njegovim rečima, radnici svakodnevno pronalaze smeće poput kesa, špriceva i igli. Kako Nožinić kaže, čuvarska služba u parkovima ne može da spreči okupljanja narkomana zbog svojih ograničenih nadležnosti.

"Ako primete da građani rade nešto što nije dozvoljeno, oni imaju ovlašćenj samo da ih upozore. Ukoliko se građani ogluše o upozorenja, onda imaju pravo da pozovu policiju", rekao je Nožinić za 021.

Poslednji slučaj kada su prolaznici naišli na narkomana, dogodio se juče oko 10 ujutro u Dunavskom parku.

Na njihov poziv intervenisala je i policija, ali kada je patrola stigla, narkoman je već pobegao.

  • NARKO BOSS

    21.07.2010 12:10
    Narkić parkić
    Ako skejteri i prodavačice ljubavi imaju svoj park zašto demokratsko društvo i poštenim narkomanima ne bi napravilo jedan parkić.
  • Katarina

    14.07.2010 17:28
    No dugs
    Omiljeno mesto narkomana i danju i ću je Trg galerija. Pored toga što se na Trgu nalaze tri muzeja i što se redovno upozorava policija na stalno prisustvo narkomana i okolnom šipražju (danju duvaju lepak, noću ostavljaju igle na sve strane), od vremena kada su ukinuti pozornici tu nije viđena patrola ni danju, ni noću. O nalaženju špriceva i ostalog narko alata u više navrata su vlasti obaveštavane, uz snimke kao dokaze i opet ništa. Klinci u Dunavskom parku usred dana duvaju lepak, pa ni tamo niko ne interveniše. Pokušajte ujutru da prođete kroz nvosadske parkove, zelene oaze, pluća grada i ostala poetična mesta i videćete šta se sve tamo može naći. Ima li nade da se pokrene šira akcija protiv droge u gradu, a ne da se sve završi na senzacijama tipa Šarić i kompanija!
  • Dr Petrović

    14.07.2010 07:30
    Vlada zakon i red
    Dokle god su nam zakoni takvi kakvi su, narkomana će biti sve više i biće "debelo zaštićeni medvedi".

    Po stanju ovakvom kakvo jeste možemo da zaključimo samo da zakonodavcima odgovara da ima što više i narkomana i lopova i kriminalaca, a što manje poštenih vrednih ljudi koji vole da žive zdravo, da se bave sportom, umetnošću i da vole da rade i stvaraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.