Porodica Červenko ogorčena smanjenjem kazne Musiću

Odluka da se Darjanu Musiću zatvorska kazna smanji sa 40 na 35 godina zatvora, izazvala je nezadovoljstvo porodice ubijene Vladislave Červenko.
Odluka da se Darjanu Musiću zatvorska kazna smanji sa 40 na 35 godina zatvora, izazvala je burne reakcije javnosti kao i nezadovoljstvo porodice ubijene Vladislave Červenko.

"Tužni smo, besni i očajni. Ni da nas obaveste o presudi nego od novinara da saznamo. Vladislava je bila mlada, ubijena je u najgorim mukama i nju sad niko ne može da vrati a Musiću se smanjuje kazna", ogorčena je Tanja Červenko, sestra ubijene Vladislave.

Ona dodaje da je verovala u pravdu u Srbiji, da se nadala da će ubice njene sestre dobiti maksimalnu kaznu, ali da je nakon jučerašnje odluke potpuno prestala da veruje u zakon.

Otac Vladislave Červenko Edmund, kaže da sud ovom odlukom daje podstrek drugim zločincima da počine krivično delo jer znaju da neće dobiti maksimalne kazne.

"Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi Višeg suda. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da uvaži to što je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv, a što uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja utiče na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje drugih otežavajućih okolnosti osudio na 35 godina zatvora", piše u saopštenju suda.

Podsetimo, Darjan Musić je 17. juna u Višem sudu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. u svom stanu ubio svoju devojku Vladislavu Červenko. Prethodno je bio osuđen na 35 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu.

  • neee

    20.12.2014 01:29
    nee ee
    DA bre.revolucija je na pomolu je valjda.....???
  • ENTI TENTI

    19.12.2014 21:58
    Ovo već odavno ...
    ...nije SRBIJA nego DŽUNGLIJA !!
  • 19.12.2014 21:12
    Apelacioni sud...
    ...šta je to? Kada god je u pitanju težak zločin, najstroža kazna ili tako nešto, pojavi se Apelacioni sud i poništi sve odlučeno. Na to dođe i amnestija našeg velikog Tome i onda se pitamo zašto nam se sve to dešava.
    Ukinite Apelacioni sud i Tomu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija