Roditeljima napadača na Rašu Popova četiri godine zatvora

Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na po četiri godine zatvora roditelje dečaka koji su bili osumnjičeni za više razbojništava, uključujući i napad na pesnika Rašu Popova.

Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na po četiri godine zatvora roditelje dečaka koji su bili osumnjičeni za više razbojništava, uključujući i napad na pesnika Rašu Popova.

Sud je nakon glavnog pretresa doneo presudu kojom je optužene Đuru Niku i Katu Nikolić proglasio krivim zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, saopšteno je iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako su ranije objavili mediji, Nika i Nikolićeva imaju sedmoro dece, od kojih dvojica najstarijih izdržavaju kaznu u Kruševcu zbog pljačke, dok je protiv dvojice mlađih podneto oko 300 krivičnih prijava.

Rođaci i komšije iz nehigijenskog naselja na Banjici naveli su da je Nika bio nasilan prema deci i terao ih da mu donose novac.

Književnik i novinar Raša Popov krajem oktobra bio je meta napada dvojice maloletne braće koji imaju 10 i 11 godina. Njih dvojica do sada imaju preko 300 prijava zbog razbojništva i krađa, a u septembru su jednog starca pretukli i opljačkali, posle čega je čovek preminuo.

  • Anominus

    19.12.2014 20:09
    Malo! I gde su bili ranije kad je siroti čovek preminuo...
  • 19.12.2014 19:07
    Haloooo....
    Pa šta je sad ovo? Pa roditelji su svoju decu vaspitali po principu nekažnjavanja, samo rečima. Po kom zakonu su ondak osuđeni roditelji? Dali to znači da svi roditelji koji vaspitaju svoju decu isključivo razgovorom, da će ići u zatvor ako to dete i pored toga napravi kriminal??????????
  • Batina je iz raja izašla (a se

    19.12.2014 15:40
    Klince odmah zagovornicima nekažnjavanja !
    Klince odmah na prevaspitanje kod najvatrenijih zagovornika nekažnjavanja dece! Da nam pokažu kako se vaspitno zapuštena deca vraćaju na pravi put bez vaspitne palice! Hitno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija