Lekar odbio da previje povređenog dečaka?

Četrnaestogodišnjem dečaku, koji se u četvrtak teže posekao, pomoć su odbili da ukažu u prijemnoj ambulanti Instituta u Sremskoj Kamenici, jer nisu nadležni za decu, tvrdi majka dečaka, što u Institutu demantuju.

Četrnaestogodišnjem dečaku, koji se u četvrtak teže posekao, pomoć su odbili da ukažu u prijemnoj ambulanti Instituta u Sremskoj Kamenici, jer nisu nadležni za decu, tvrdi majka dečaka, što u Institutu demantuju.

Majka kaže da je dete mnogo krvarilo, a da im je najbliže bilo da odu do Instituta. Međutim, kako je ona ispričala za Blic, tamo su odbili da pogledaju dete i ukažu mu pomoć, već su ih uputili u Dečju bolnicu.

Tamo su u ambulanti dečaku ušili ranu i previli ga.

U Institutu negiraju optužbe

U Institutu u Sremskoj Kamenici negiraju da su uopšte imali ovakav slučaj i tvrde da ni u kom slučaju ne bi odbili da ukažu pomoć detetu.

Direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Nada Čemerlić-Adžić tvrdi da njihovi lekari u prijemnoj ambulanti sigurno ne bi pustili povređeno dete, naročito ukoliko se radi o životnoj ugroženosti.

  • ... u nekoj normanoj državi...

    19.07.2010 06:20
    Kakve ostavke i otkazi?! Ovo je teško krivično delo, svesno ugrožavanje života deteta. Za ovo se ide u zatvor na mnogo godina i zauvek gubi lekarsko zvanje.
  • ostavke, otkazi.....

    19.07.2010 05:17
    Sramota, sta da se povreda iskomplikovala?
    Ministar ce i dalje smatrati da je nemoralno podnositi ostavku zbog stanja u nasem zdravstvu.

    Na zalost, majka verovatno kod sebe nije imala pripremljen mito, jer ipak se dete iznenada povredilo.
  • pera lastic

    18.07.2010 22:26
    kao u prici
    kao u onoj prici kada decak vice da je video vuka pa mu treci put niko ne dodje, e tako su i lekari previse puta vikali da im je vuk u blizini tako da nemam ni jedan jedini razlog da im poverujem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija