Slatkišem se otrovalo 1.350 učenika

Oko 1.350 učenika osnovne i visoke škole na južnim Filipinima otrovalo se slatkišima od voća durijan i prevezeni su u bolnice tokom noći.

Oko 1.350 učenika osnovne i visoke škole na južnim Filipinima otrovalo se slatkišima od voća durijan i prevezeni su u bolnice tokom noći.

Đaci su se žalili na grčeve u stomaku, saopštio Džoni Pomentel, guverner provincije Surigao del Sur. On je rekao za AFP da je 250 učenika ostalo u bolnici, ali se očekuje da će biti otpušteni tokom dana.

Policija je uhapsila grupu od devet muškaraca i žena koji su prodavali slatkiše iz kombija, dok su deca bila na pauzi za ručak. Policija istražuje da li je rok slatkišima bio istekao ili su oni namerno otrovani, dodao je Pimentel, dodajući da su osumnjičeni imali plan da bombone prodaju samo školskoj deci u devet gradova.

Oni su poricali da su imali nameru da truju decu. Pimentel je kazao da policija još uvek pokušava da utvrdi zašto je grupa prešla čak 300 kilometara od svoje kuće da bi prodavala slatkiše. Jugoistočni region zemlje je glavni proizvođač durijana i to voće pretvara u mnoge prehrambene proizvode, uklučujući slatkiše, sladoled i kafu. Loše sprovođenje propisa je u prošlosti uglavnom bilo krivo za trovanje hranom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet