Mađarska sutra zatvara granicu sa Hrvatskom

Mađarska u nedelju zatvara granicu s Hrvatskom, a visoka ograda već je postavljena i sada se dodaje žilet žica, piše Jutarnji list.

Mađarska u nedelju zatvara granicu s Hrvatskom, piše Jutarnji list.

Ograda visoka više od tri i po metra već je postavljena, a sada se u njenom podnožju duž cele kopnene granice između Hrvatske i Mađarske postavljaju i kolutovi, tzv. žilet žice. Mađarski vojnici već dve nedelje užurbano rade na podizanju bedema između dve države članice Evropske unije, a prema informacijama koje dolaze iz Mađarske, kompletan posao mogao bi biti završen do nedelje.

Kod graničnog prelaza Baranjsko Petrovo Selo-Beremend postavljaju se kolutovi, a slično je i uz granicu u Podravini, u opštini Gola i kod Botova. Baranjsko Petrovo Selo kao službeni prelaz i Botovo kao ilegalni, prelazi su preko kojih je tokom dve nedelje u Mađarsku ušla glavnina od gotovo 100.000 izbeglica koji su u Hrvatsku prethodno došli iz Srbije, navodi list.

Mađarski vojnici za samo dva dana postavili su ogradu, čime su u slučaju odluke njihove vlade spremni da zaustave ulazak izbeglica na svim ilegalnim prelazima u Prekodravlju. Kako se nezvanično saznaje, potpuno zatvaranje granice i završetak gradnje ograde planirani su za kraj ove sedmice, nakon čega će izbeglice u Mađarsku moći samo preko službenih prelaza.

  • каћан

    03.10.2015 09:47
    неко скоро рече, да се ограде дижу према "Барбарима". Да није тужно било би смешно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet