Pretnje dvema školama u Švedskoj, u SAD 17 škola zatvoreno

Dan nakon što su u školi u gradu Trolhatanu ubijene dve osobe, a ranjene tri, danas su dve škole u Švedskoj primile pretnje, piše list "Ekspresen".
Dan nakon što su u školi u gradu Trolhatanu ubijene dve osobe, a ranjene tri, danas su dve škole u Švedskoj primile pretnje, piše list "Ekspresen".

Prećeno je školi "Grejv farm" u čijim su prostorijama okačena tri postera s natpisom "Pogodite šta, vratio sam se" i fotografijom uslikanom juče na mestu napada, prenela je "Raša tudej".

Direktorka škola Ane-Šarlot Rob je rekla da su u stalnom kontaktu s policijom i da ne veruju da je pretnje ozbiljna, iako je zbog toga veoma zabrinuta.

Pretnje je primila i škola "Kanebek" u Geteborgu, ali povodom toga nisu objavljeni nikakvi detalji. Policija je posle pretnji pojačala prisustvo u blizini škola.

Kako je policija saopštila danas, maskirani muškarac koji je juče ubio jednog nastavnika i dečaka i ranio dvoje drugih, bio je vođen rasističkim motivima.

Švedska je šokirana jučerašnjim napadom, u kojem je napadač, prolazeći kroz školu, izubadao mačetom učenike i osoblje u gradu Trolhatanu, na zapadu Švedske, u kojem živi veliki broj migranata.

Napadač, u dvadestim godinama, umro je u bolnici od rana, koje je zadobio, kada je policija pucala na njega. Nije imao kriminalni dosije.


SAD: Anonimne pretnje, zatvoreno 17 škola

Svih 17 škola u okrugu Ferfild u Konektikatu (SAD) zatvoreno je zbog pretnji da će doći do pucnjave, prenose strani mediji.

"Sve škole su trenutno zatvorene. Policija je raspoređena u svim objektima", saopštili su zvaničnici okruga.

Kako su preneli lokalni mediji, škole su zatvorene nakon što je anonimni muškarac preko telefona pretio da će "zapucati u školi".

Škola Holand Hil dobila je pretnju da će muškarac ući u školu sa puškom M16, dok su slične pretnje dobile još dve škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.