U Nigeriji 55 poginulo, 107 povređeno

Najmanje 55 osoba je poginulo, a 107 je povređeno danas u dve eksplozije bombi na severoistoku Nigerije, saopštili su zvaničnici.
Najmanje 55 osoba je poginulo, a 107 je povređeno danas u dve eksplozije bombi na severoistoku Nigerije, saopštili su zvaničnici.

U eksploziji bombe kod novootvorene džamije u Joli, na severoistoku Nigerije poginulo je 27 osoba, dok je 96 povređeno, saopštila je nacionalna agencija za upravljanje u hitnim situacijama (NEMA).

Saad Belo, koordinator NEMA u Joli, glavnom gradu nigerijske države Adamava izjavio je Rojtersu da se povređeni nalaze u bolnici gde im pružaju lekarsku pomoć i da ne može da kaže sa sigrunošću da li je reč o samoubilačkom napadu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za taj napad. Ranije danas u bombaškom napadu u mestu Majduguri, takođe, na severoistoku zemlje poginulo je 28 ljudi, a povređeno 11.

Napad na džamiju izveli su pripadnici Boko HaramaProteklih meseci u napadima bombaša samoubica u Nigeriji stradalo je više stotina ljudi.

Od kada su izgubili veći deo teritorije koji su kontorlisali početkom godine pripadnici Boko Harama su se vratili taktici napadanja manjih ciljeva poput pijaca, autobuskih stanica i verskih objekata i sela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet