Turski avioni upali u vazdušni prostor Grčke

Grčke vlasti su saopštile da su šest turskih lovaca i jedan mornarički izviđački avion ušli u prostor Grčke iznad Egejskog mora.
Oni su naveli da su turski avioni 22 puta povredili vazdušni prostor, od čega je 19 povreda izvršio izviđački avion "CN-235", koji je leteo iznad ostrva u istočnom i centralnom delu Egejskog mora. 
 
U svim incidentima, turske avione su uočili i presreli grčki lovci. Dva turska aviona su bila naoružana.
 
Grčka polaže pravo na 10 milja vazdušnog prostora oko svojih ostrva, ali je problem što Turska priznaje samo šest milja, dok sporni deo smatra međunarodnom zonom u koju šalje svoje borbene avione.
 
Autor: Tanjug
  • Trojanci

    16.02.2016 15:31
    22 puta? Ijuuuu pa da je obrnuto bilo Turci bi zaratili. Njima Rusi kao "povredili" prostor pa im srusili kukavicki avion. Eeee Grci Grci......a daaaaa, pa vi ste NATO, da, da, sad mi je jasno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet