Korupcijski skandal hrvatske vojske - lažni "migovi"

Hrvatska Vojna policija sprovodi veliku istragu o remontu aviona "MiG-21" koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini, piše zagrebački "Jutarnji list".

Ovaj dnevnik tvrdi da je ekskluzivno saznao da su dosad u istrazi utvrđene mnogobrojne nepravilnosti i da se ozbiljno sumnja da je u tom poslu isplaćeno mito.

Kako navodi "Jutarnji", 12 remontovanih "MiG"-ova Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predato je u julu 2015, a "osam meseci nakon toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe".

"Prema informacijama iz istrage, kriminalistička služba Vojne policije do sada je utvrdila da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine 'prekucani' serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona, ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu, kao i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona", piše list.

Navodi se da je "istraga pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji, navodno četiri do pet godina". Zagrebački dnevnik postavio je pitanje da li je upravo tih sedam aviona, koji su upućeni u Ukrajinu na remont, i vraćeno natrag.

"Čak se ozbiljno sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, a da remont na avionima uopšte nije obavljen", piše "Jutarnji" u tekstu u kojem se navodi da je, prema informacijama ovog lista, "istraga pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima". 

Autor: Jutarnji list

Foto: Ranko Šuvar

  • janko

    22.03.2016 07:26
    imaju i oni gasica, davinica
  • Ložač

    21.03.2016 23:05
    Ma platiće im bratska fa. Ukrajina sutra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.