Obama: Ukinućemo sankcije Kubi, ne znam tačno kad

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da će SAD ukinuti trgovinski embardo Kubi, ali nije mogao da precizira kada bi tako nešto moglo da se dogodi.

Prema njegovim rečima, trgovinski embargo nije poslužio interesima SAD niti interesima kubanskog naroda.

Obama je rekao da će najveći deo posla oko ukidanja ekonomske blokade biti na Kongresu, ali da taj proces zavisi od toga kako će Kuba rešavati probleme vezane za poštovanje ljudskih prava.

On je naveo da je sa kubanskim predsednikom vodio "pošten i iskren" razgovor o ljudskim pravima i demokratiji, kao i da je danas počeo novi dan u odnosima dve zemlje.

Autor: Beta

  • tomi

    22.03.2016 16:21
    tomakilibarda1@gmail.com
    verovatno u sledecem veku,
  • G

    22.03.2016 15:00
    Teško je postići veći stepen licemerja kada predsednik države koja na Kubi poseduje logor u kojem drži ljude godinama bez ikakvog suđenja dođe da toj istoj Kubi deli lekcije o poštovanju ljudskih prava. To je na žalost svet u kakvom živimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet