Naoružani agenti u francuskim vozovima, smeju i da pucaju

Naoružani agenti u civilu patroliraće u vozovima u Francuskoj, u okviru mera bezbednosti uvedenih posle terorističkih napada na Pariz.

To je saopštio direktor francuske železnice Gijom Pepi.

"Naši agenti patroliraće u vozovima naoružani i u civilu, a imaće ovlašćenje da pucaju", rekao je Pepi.

Francuske železnice (SNCF) do sada su imale na raspolaganju agente koji su oružje mogli upotrebiti isključivo u uniformi, a novim zakonom o bezbednosti u saobraćaju, koji je stupio na snagu u sredu, ta mogućnost predviđena je i za agente u civilu.

Pepi je takođe potvrdio da će obezbeđenje po uzoru na aerodromsko patrolirati u brzim vozovima "Talis", koji povezuju Francusku sa Belgijom, Nemačkom i Holandijom.

U avgustu prošle godine, u brzom vozu "talis" na relaciji Pariz-Amsterdam, u poslednjem trenutku sprečen je masakr zahvaljujući reakciji francuskih, britanskih i američkih putnika, koji su uspeli da savladaju naoružanog muškarca za kojeg se sumnjalo da je radikalni islamista.

Francusku su u januaru i novembru prošle godine pogodili najkrvaviji teroristički napadi u njenoj istoriji, u kojima je ubijeno 147 osoba, a stotinenjih su povređene. U napadima na briselskom aerodromu i stanici metroa, 22. marta ove godine, život su izgubile 32 osobe, a 340 je povređeno.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet