Ikeine komode usmrtile šestoro dece, povlači se 30 miliona fioka iz upotrebe

Švedska kompanija Ikea objavila je da povlači 29 miliona komoda s fiokama u Severnoj Americi posle smrti šestoro dece kada su se delovi nameštaja prevrnuli preko njih.
Kompanija koja proizvodi i prodaje opremu za kuću je prošle godine upozorila kupce da sve komode ovog tipa treba da budu pričvršćene uz zid da bi se sprečilo njihovo prevrtanje i da svako ko ima taj deo nameštaja, a da nije pričvršćen, treba da ih skloni od dohvata dece.
 
Ikea nudi besplatne komplete za pričvršćivanje ovog nameštaja za zid. Kupci takođe mogu da traže od Ikee povraćaj novca. 
 
Američka Komisija za bezbednost proizvoda navela je da je poginulo najmanje šestoro dece, stare tri godine ili manje, kada je na njih pala jedna od Ikeinih komoda.
 
Ikea je navela da neće povlačiti komode iz Velike Britanije i Irske, preneo je Bi-Bi-Si.

Teme

ikea

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet