FOTO: Kolaps u Doveru, desetine hiljade vozila u koloni

Hiljade vozila zaglavljeno je 15 sati u okolini trajektne luke Dover zbog pojačanih bezbednosnih provera koje su uveli francuski carinici posle napada u Nici.
Kilometarska kolona vozila čeka da pređe u Francusku, a britanska granična policija "priskočiće" u pomoć francuskom kolegama. Britanski mediji javljaju da se u kilometarskoj koloni nalazi nekoliko desetina hiljada vozila, kao i da su brojni turisti proveli noć u svojim automobilima.
 
Kako se navodi, uprkos složenoj graničnoj proceduri, na francuskom prelazu dežura mali broj carinika. Britanski zvaničnici upozoravaju da su motociklisti izloženi posebnom riziku jer su primorani da čekaju više od pet sati na otvorenom, po visokim temperaturama, kako bi se ukrcali na trajekte.
 
Ogorčeni britanski turisti, koji letovanja rado provode na francuskom primorju, burno reaguju na društvenim mrežama zbog kilometarskog zastoja, pitajući da li je višesatno čekanje na ulaz u Francusku kazna zbog bregzita. Pojedini motociklisti žalili su se da su proveli više od 15 sati zbog pojačanih bezbednosnih procedura, a situaciju dodatno komplikuju visoke temperature i veliki broj putnika.
 
Policijski helikopteri podelili su više od 11.000 boca flaširane vode blokiranim vozačima i putnicima, među kojima ima mnogo dece. Putnicima se savetuje da ponesu na put dovoljno vode, hrane, kao i da se naoružaju strpljenjem ako kreću ka Francuskoj.
 
Francuske vlasti saopštile su da se velike gužve rezultat pojačanih bezbednosnih mera zbog vanrednog stanja posle nedavnih terorističkih napada u toj zemlji.
 
  • /

    24.07.2016 23:26
    /
    ovako je isto kao kada srpski mediji jave da se na granici ceka pola sata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.