Lažna uzbuna zbog vežbe sa suzavcem u ambasadi SAD

Ambasada SAD u Mjanmaru održala je večeras vežbu obuke sa suzavcem, što je pokrenulo glasine o eksploziji, pa su se spasilačke službe uputile na lice mesta, rekao je policijski zvaničnik.
Spekulacije su preplavile društvene mreže nakon što su vatrogasni kamioni i vozila Hitne pomoći viđeni ispred kompleksa američke ambasade u Nejpjidu, ali je lokalni zvaničnik Zav Vin rekao da nije reč o eksploziji bombe.
 
"Testirali su suzavac u prostorijama za vežbe u komplesku ambasade. Neki ljudi su osetili gas na ulici ispred ambasade i obavestili nas", objasnio je on.
 
Niko nije povređen i gas nije izazvao nikakvu štetu u ambasadi, naveo je policijski zvaničnik, dodavši da se ambasada SAD izvinila što nije unapred obavestila policiju o vežbi.
 
Dok su bombaški napadi bili relativno česta pojava u Mjanmaru pod nekadašnjom huntom koja se povukla sa vlasti 2011. godine, ovakvi incidenti su bili retki proteklih godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet