Turske vlasti hapse 42 novinara

Turske vlasti su danas izdale naloge za hapšenje 42 novinara.

Prema informacijama NTV, poznata komentatorka i bivša poslanica turskog parlamenta Nazli Ilidžak nalazi se na listi novinara za kojima je izdat nalog za hapšenje.

Turske vlasti su suspendovale, uhapsile i stavile pod istragu više od 60.000 vojnika, policajaca, sudija, članova nastavnog osoblja, državnih službenika i drugih u danima nakon pokušaja vojnog puča 15. jula.

Junker: Turska neće skoro u EU

Turska nije u poziciji da postane članica Evropske unije u skorije vreme, a svi pregovori o pridruživanju te zemlje Uniji prestaće odmah ako Ankara uvede smrtnu kaznu, poručio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

"Verujem da Turska, u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, nije u poziciji da postane članica u skorije vreme, pa čak ni u dužem periodu", rekao je Junker.

Junker je upozorio da zemlja koja uvrsti smrtnu kaznu u svoj zakonodavni arsenal nema mesto u EU.

  • politiga

    25.07.2016 17:47
    Da li će zbog toga prekinuti saradnju sa Rusijom, Kinom i Amerikom ?
    Sve do jedne imaju smrtnu kaznu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.