Premijerka Britanije spremna da iskoristi nuklearno oružje za zastrašivanje

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je na pres-konferenciji u Bratislavi da je spremna da upotrebi nuklearno oružje za zastrašivanje, prenosi "Sputnjik".
Tereza Mej je bila u radnoj poseti Slovačkoj koja trenutno predsedava EU.
 
Novinar slovačke televizije TV3 je u vezi sa debatom u britanskom parlamentu prošle nedelje o nuklearnom potencijalu ove zemlje postavio pitanje Terezi Mej: "Da li je britanska premijerka spremna da iskoristi oružje protiv Rusije?".
 
- Zaista, protekle nedelje je održano veoma važno glasanje u parlamentu o nastavku našeg nuklearnog programa. Tokom debate je postavljeno pitanje da li bih ja bila spremna da iskoristim nuklearno oružje u cilju zastrašivanja. Moj odgovor je bio "da" - odgovorila je Mej.
 
Prema programu "Trident", najskupljem programu Oružanih snaga Velike Britanije, predviđena je gradnja četiri podmornice koje mogu da nose nuklearne i termonuklearne bojeve glave. Projekat modernizacije predviđa zamenu podmornica klase "Vangard" novim podmornicama tipa "Suksesor" od 2030. godine.
  • Kad rusi pisu ....

    30.07.2016 12:32
    ... a srbende citaju.
    Necu da branim jednu bahatu Torijevku ali je izjava izvadjena iz konteksta sto se i naravno moze ocekivati od jednog "Sputnjika".

    Doticna je rekla da je spremna za upotrebu nuklearnog oruzija u slucaju opasnosti po UK i clanice NATO alijanse. Nesto slicno je izjavila i u parlamentu. Na to su spremne sve clanice pomenute alijanse koje imaju nuklearno oruzije u arsenalu.

    Vazno je da se niko ne jedi mnogo oko Putinovih pretnji, boze moj, covek je melem i pravi demokrata.
  • Dragan

    29.07.2016 19:38
    nuklearka
    trebalo bi joj staviti medjunozno zastrazivanje vestica britanska
  • Terješkova

    29.07.2016 16:31
    Ne mora zastrašivati oružjem dovoljno je da je vidimo! Gadne li žene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.