Ubica ambasadora Rolovića dobija spomenik u Hrvatskoj

Ustaški terorista Miro Barešić, koji je 1971. godine u Švedskoj osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva jugoslovenskog ambasadora u Stokholmu Vladimira Rolovića, dobiće spomenik u rodnom mestu Dragama, kod Pakoštana.

Finansiranje izrade bronzane statue vredne oko 20.000 evra su preuzeli Barišićevi rođaci, prijatelji i saborci, uz pomoć Opštine Pakoštane.

Barešić je kao hrvatski vojnik poginuo 31. jula 1991. kod Benkovca, "pod nerazjašnjenim okolnostima", navodi splitska Slobodna Dalmacija.

  • Mijavac

    02.08.2016 06:17
    @ VUK
    Da ga je ubio taj iz beretki (a znam o kome govoriš), telo Mira Barešića ne bi ležalo danima u kršu. Kada je slučajno pronađen od strane jedne čobanice već je bio sav nadut i počeo se raspadati. Tad je tvoj junak uzeo MP 5.
    Nikakve borbe u Miranjama nije bilo. Jeste u Pristegu.
  • VUK

    31.07.2016 20:21
    Lupetanja...
    Citam i ovde kao i na drugim mestima razne komentare i neki mi se svidjaju poput jednog kako je ovaj ustasa poginuo jer ga je ubio vojnik slucajno dok je vrsio malu nuzdu. Zaista mastovito... Ustase su jos mastovitije pa kazu kako je ubijem od svojih metkom u potiljak. Istina je kod coveka koji je sa njega uzeo njegov HK MP5... U zasedi koji je organizovana na osnovu obavestajnih podataka ubijen je od strane jednog od najboljih boraca iz redova beretki. U razgovoru je pricao kako su cekali u zasedi i kako su ustase naisle uverene da im niko nista ne moze te su se kretali kao medvedi. Sa njega je uzeo i pistolj Bereta 9mm. Zalosno je sto na sve ove ustaske provokacije i divljanje nasa vlast cuti ili reaguje blago kako nebi uvredili komsije i rizikovali da nas te bitange ne zaustavljaju na nasem putu ka EU.
  • Limanstrong

    31.07.2016 10:34
    A kamo spomenik junaku (jos veci i bar srebrni) na Petrovaradinu? Opet ugrozavanje prava manjina, dokle vise tako? Gde su NVO, gde su novinari, gde je ta Gradjanska Vojvodina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.