Sukob stanovnika Prnjavora sa grupom iz Beograda, blokiran hotel

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da su se u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima.

On ističe da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se "veoma neobično ponašali, te da su bili nabildovani i istetovirani", što, kako je istakao, "nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju".

Po njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela "Siti", u kojem su smešteni, počela okupljati veći broj gradjana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Noćas su oko hotela rasporedjene jake policijske snage.

Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da "nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju".

"Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala. Dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao", rekao je Mektić za BN televiziju.

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su "pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra".

Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.

  • Potpuni idiot

    02.10.2016 07:34
    Da nije neki,od njih izgubio LK ?
  • bgd

    02.10.2016 05:33
    Ops, pa kolicina idiota na hiljadu stanovnika je najvisa u Novom Sadu.
  • NS

    01.10.2016 23:07
    Kad ti zatrebaju idioti pravac BG!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet