Racije u Londonu nakon terorističkog napada, uhapšeno više osoba

Britanska policija pretresala je rano jutros jednu kuću u Birmingenu i uhapsila više osoba u vezi sa napadom u Londonu, javili su britanski mediji.
Policijska akcija sprovedena je u blizini gradske oblasti Edgbaston. Očevidac koji živi u blizini rekao je da je u kući živeo muškarac iz Londona, dodajući da je policija uhapsila tri osobe. Nekoliko ulica u gradu bilo je zatvoreno tokom trajanja policijske akcije, a veliki broj policajaca i dalje se nalazi na ulicama Birmingena.
 
U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici. Jedan čovek je izveo smrtonosni napad u samom sedištu britanske vlasti u sredu u centru Londona, tako što je najpre automobilom gazio pešake na Vestminsterskom mostu preko reke Temze, a potom je, vitlajući nožem, utrčao u dvorište Parlamenta i ubio jednog policajca.
 
Računajući napadača, ukupno je petoro mrtvih, a 40 ljudi je povređeno u napadu koji je premijerka Tereza Mej osudila kao "bolestan, sulud i teroristički".
 
Šef antiterorističke službe londonske Policije Mark Rouli rekao je da policija smatra da je napadač bio samo jedan, ali da je "prerano" da se to već sada zaključi. Rouli je rekao da se sumnja u islamski ekstremizam kao uzrok napada, dodavši da vlasti znaju identitet napadača, ali ga još neće objaviti.
 
Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu. Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks.
 
Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.
  • Mоћни Совјет

    23.03.2017 17:57
    @Henry VIII
    "Sta reci o srbima posle zlocina u Bosni, Hrvatskoj i Kosovu?"

    Ништа не рећи, погледати попис становништва и видети колико је Срба (велико слово С) мање.
    Као и за Абориџине, аутохтоне Американце, Индијце, Кинезе (опијумски рат), Африканце, Јапанце (атомска после капитулације)...
    Статистика говори сама.

    И довести у питање порекло богатства њихове круне.
    Табу.

    ПС. Пази Велике?!
    A jел може Велика Хрватска, Албанија, Србија, Бугарска или било која др.?
    "Of course not."
  • Henry VIII

    23.03.2017 13:26
    "Јадна је то краљевина. Англосаксонци увек били и остали нељуди"

    Sta reci o srbima posle zlocina u Bosni, Hrvatskoj i Kosovu?

    Generalizacija jedne nacije, nacionalnosti, rase ili etiketiranje po verskoj osnovi su opasna stvar i ujedno manjak opsteg znanja!
  • Doca

    23.03.2017 12:47
    Ma kakav islamski terorizam.
    Ovaj napad su smislili dosovski kandidati.
    Sve loše što se dešava u Srbijici i po svetu, sve je to da bi se napakostilo našem voždu Aci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet