Novi gaf Sarkozija

Francuski predsednik Nikola Sarkozi napravio je gaf tokom obraćanja grupi farmera u francuskom graničnom regionu Alzasu, rekavši da se nalazi "u Nemačkoj".
Francuski predsednik Nikola Sarkozi napravio je gaf tokom obraćanja grupi farmera u francuskom graničnom regionu Alzasu, rekavši da se nalazi "u Nemačkoj".

Sarkoziju se ovo omaklo dok je držao govor u regionu koji je Francuska povratila od Nemačke u Drugom svetskom ratu. Predsednik se brzo ispravio, ali je iz publike stiglo nekoliko zvižduka, prenosi BBC. Pitanje geografske pripadnosti je osetljiva tema u Alzasu, regionu koji su kroz vekove prisvajale i Nemačka i Francuska. Sarkozi je objašnjavao da namerava da zaštiti prihode lokalnih farmera u govoru u gradu Truhteršajmu, 24 kilometra od granice sa Nemačkom.

"Mogu da prihvatim izvrtanje pravila o konkurentnosti od Kine ili Indije, ali ne i od Nemačke. Ne kažem to samo zato što sam u Nemačkoj", rekao je francuski predsednik. Odmah zatim je dodao: "Nalazim se u Alzasu." Sarkozi je potom podigao ruku i pokušao da situaciju preokrene u šalu, na šta su se prisutni prvo nasmejali, ali su potom neki glasno negodovali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet