Amerikanci dnevno troše četiri miliona dolara u Libiji

Američko vazduhoplovstvo na Libiju dnevno troši oko četiri miliona dolara, saopštio je sekretar vazduhoplovstva Majkl Donli.
Američko vazduhoplovstvo na Libiju dnevno troši oko četiri miliona dolara, saopštio je sekretar vazduhoplovstva Majkl Donli.

On je naveo da su tu uračunati troškovi za 50 bombardera i skoro 40 aviona za podršku, uključujući troškove municije. Donli je dodao da će odluka da SAD više ne učestvuju u bombardovanju smanjiti troškove, ali nije mogao da kaže za koliko, preneo je AP.

Vazdušna kampanja u Libiji, koja je počela 28. marta, koštala je SAD 550 miliona dolara. Sekretar Donli je, takođe, kazao da je vazduhoplovstvo potrošilo skoro 50 miliona dolara za pomoć Japanu posle zemljotresa 11. marta, uključujući 40 miliona dolara utrošenih na evakuaciju između 5.000 i 6.000 Amerikanaca iz te zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet