Obama objavio krštenicu da dokaže da je Amerikanac

Amerika nema vremena za ludosti koje se tiču mesta rođenja njenog šefa države, izjavio je danas predsednik SAD Barak Obama, odmah pošto je Bela kuća objavila njegovu krštenicu, kao odgovor na osporavanja da je on rođeni Amerikanac.
Amerika nema vremena za ludosti koje se tiču mesta rođenja njenog šefa države, izjavio je danas predsednik SAD Barak Obama, odmah pošto je Bela kuća objavila njegovu krštenicu, kao odgovor na osporavanja da je on rođeni Amerikanac.

"Znam da će postojati ljudi za koje, šta god mi objavili, ovo pitanje neće biti zatvoreno. Obraćam se ogromnoj većini Amerikanaca i štampi: nemamo vremena za ovu vrstu ludosti, imamo preča posla", rekao je Obama.

On je dodao da u normalnoj situaciji ne bi komentarisao čitav slučaj, ali je ukazao da je pre dve nedelje, kada je pokrenuta debata o budžetu SAD, cele nedelje dominantna tema bila predsednikova krštenica.

Podsetivši da su pred zemljom ogromni izazovi, kao što su nezaposlenost, cena benzina, deficit i dug, o kojima je potrebno povesti ozbiljnu debatu, Obama je rekao da je uveren da se ti problemi mogu rešiti ali to nećemo moći da učinimo ako nam se skreće pažnju i ako brkaju stvari.

Bela kuća je danas objavila krštenicu predsednika SAD, kao odgovor na osporavanja da je on rođen na američkom tlu, čime se takođe osporava legitimnost Obame na tom položaju. Radi se o takozvanom dugačkom, odnosno kompletnom obrascu potvrde o rođenju.
Obama, koji je rođen na Havajima, javnosti je pre izbora 2008. godine dao na uvid standardni, kraći obrazac. On je ove nedelje od havajskih vlasti tražio da mu izdaju kopiju originalne krštenice, da bi umirio postojeću kontroverzu.

Na krštenici se vidi da su je potpisali lekar koji je obavio porođaj, Obamina majka, tada 18-godišnja En Danem Obama, kao i lokalni matičar. Na njoj stoji da je sadašnji predsednik, Barak Husein Obama II, rođen 4. avgusta 1961. godine, u porodilištu u Kapiolani, u predgrađu Honolulua. Na krštenici nema podataka o religiiji, ali se navodi da je otac 25-godišnji Barak Husein Obama, Afrikanac rodom iz Kenije, a da je majka belkinja rodom iz Vičite u Kanzasu.

"Nećemo moći da rešimo svoje problem ako nam pažnju bude skretale sporedne predstave i karnevalski bukači", rekao je Obama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.