Mesića čuva policija

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, posle objavljivanja haških presuda hrvatskim generalima, nalazi se pod pojačanim obezbeđenjem i zaštitom policije i Bezbednosno obaveštajne agencije, saopštila je policija.
Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, posle objavljivanja haških presuda hrvatskim generalima, nalazi se pod pojačanim obezbeđenjem i zaštitom policije i Bezbednosno obaveštajne agencije, saopštila je policija.

Mesić se sumnjiči i optužuje da je haškom sudu dostavio transkripte sastanka predsednika Franje Tuđmana s vojnim i civilnim rukovodiocima uoči "Oluje", na osnovu kojih su osuđeni generali Ante Gotovina i Mladena Markač, prvi na 24, drugi na 18 godina zatvora.

"Policija sprovodi odgovarajuće mere obezbeđenja i zaštite Stjepana Mesića, shodno proceni nadležne bezbednosne službe", navodi se u saopštenju MUP-a i ističe da se "permanentno prati i analizira mogući nastanak novih okolnosti koje bi imale za posledicu ugrožavanje Mesićeve bezbednosti, pa će se shodno tome preduzeti odgovarajuće mere obezbeđenja i zaštite".

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor najavila je istragu o tome kako su transkripti dospeli u Hag, iako Hrvatska od kraja 90-ih ima ustavni zakon o saradnji s Hagom.

Pojedina veteranska udruženja najavila su da će ga krivično prijaviti, a grafiti, transparenti i plakati u kojima ga se navodi kao izdajicu, obavezan su dekor svih skupova u kojima se daje podrška generalima, kao domaćim, tako i u Australiji.

Mesić se vređa preko LED ekrana u centru Virovitice, a u Splitu su, kako izveštava indeks.hr, osvanuli grafit na kojima uz Mesićevu sliku u šajkači piše "traži se domaći izdajica".

  • Sremac

    28.04.2011 07:37
    GADOVI USTAŠKI
    Ne dirajte u prepoznatljiv deo srpske tradicionalne nošnje,gadovi ustaški.Kada vam se Mesić vratio iz Beograda i rekao da je obavio svoj posao,onda vam je bio idol.Kada je rekao za Srbe da su na opancima poneli zemlju koja je njihova,onda vam je bio idol.Sada je izdajnik sa šajkačom-E NEĆE MOĆI.ON JE VAŠ I JEDITE G... SA NJIM ZAJEDNO i pustite nas da malo živimo u miru bez vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.