Zatvorena poslednja fabrika pisaćih mašina

Era pisaće mašine, glavnog dela kancelarijske opreme tokom većeg dela 20. veka i koja je izazvala revoluciju u načinu rada - je pred okončanjem jer je u Mumbaiju, u Indiji, poslednja fabrika u svetu za njihovu proizvodnju obustavila rad.
Era pisaće mašine, glavnog dela kancelarijske opreme tokom većeg dela 20. veka i koja je izazvala revoluciju u načinu rada - je pred okončanjem jer je u Mumbaiju, u Indiji, poslednja fabrika u svetu za njihovu proizvodnju obustavila rad.

Na zalihama u fabrici "Godrej&Boyce" preostalo je svega nekoliko stotina pisaćih mašina, objavio je londonski dnevnik Dejli Meil.

Mada su pisaće mašina u zapadnim zemljama već odavno zastarele, u Indiji su do nedavno još uvek predstavljale uobičajeni deo kancelarijske opreme.

Tražnja tih mašina je, međutim, u poslednjih 10 godina znatno opala zbog preorijentacije korisnika na računare.

Svi proizvođači kancelarijskih pisaćih mašina u svetu su posle 2000. obustavili proizvodnju, osim indijskog pogona, u kojem je do 2009. izrađivano 10.000 do 12.000 komada godišnje.

 

  • dr mile

    28.04.2011 05:42
    A medne kancelarije ???
  • teacher

    27.04.2011 23:03
    naprstak za doktore
    Doktori će sada masovno kupovati naprstke jer će sada umesto sa dva prsta, kucati tj. nabadati sa 3 ili 4 pa će masovno dobiti žuljeve!

    Većina naših doktora (naravno čast izuzecima) ne zna da koristi računar, od stranih jezika najbolje vladaju jezicima bivše SFRJ, doktorke umesto da su pretplaćene na stručne časopise i seminare u inostranstvu najradije troše pare na solarium, kozmetičke tretmane, botokse i anticelulit programe pa shodno tome na istom nivou je i kvalitet lečenja pacijenata!

    Uskoro će se čuti krik i vapaj za pisaćim mašinama iz kliničkog centra!
  • Dr Petrović

    27.04.2011 20:05
    Pa na čemu će sada da pišu
    Srpski Doktori ??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.