Više od 150 žrtava nevremena u SAD

Broj žrtava na jugu Sjedinjenih Američkih Država porastao je na 155, pošto je taj deo Amerike pogodilo veliko nevreme.

Broj žrtava na jugu Sjedinjenih Američkih Država porastao je na 155, pošto je taj deo Amerike pogodilo veliko nevreme. Najviše žrtava je u južnoj državi Alabama, gde je poginulo 128 ljudi.
Najteže je pogođen ruralni okrug Frenklin, koji se nalazi na severozapadu Alabame, gde je poginulo 18 osoba, dok je 15 stradalo od udara tornada u univerzitetskom gradu Taskalusa.

Vanredno stanje je proglašeno u Arkanzasu, Kentakiju, Misisipiju, Misuriju, Tenesiju, Oklahomi i Alabami. Guverneri ugroženih država pozvali su pripadnike nacionalne garde da pomognu u spasavanju i operacijama raščišćavanja.

Prema preliminarnim podacima Nacionalne meteorološke službe, u toku jučerašnjeg dana zabeleženo je preko 110 tornada u centralnom i južnom delu zemlje, a za delove Alabame, Džordžije i Misisipija izdato je upozorenje visokog stepena na pojavu tornada, grada, poplava i opasnih munja. Stotine ljudi je povređeno, a desetine su nestale, pa se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći.

Meteorolozi upozoravaju da bi ove godine sezona tornada mogla da obori dosadašnji rekord iz aprila 1974. kada je zabeleženo 148 tornada u 13 država. Dosad ih je prijavljeno više od 100 i taj broj se brzo uvećava, kako se olujni sistem pomera ka istoku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.