Gore kola po Berlinu

U Berlinu su sinoć, četvrtu noć zaredom, nepoznate osobe palile kola i u tom "pohodu" izgorelo je 11 automobila, saopštila je nemačka policija.

U Berlinu su sinoć, četvrtu noć zaredom, nepoznate osobe palile kola i u tom "pohodu" izgorelo je 11 automobila, saopštila je nemačka policija.

"Još, međutim, ne postoji vrući trag", kažu u policiji, koja je pojačala prisustvo na ulicama, a predsedavajući sindikata policije Rajner Vent je pozvao građane u pomoć pri otkrivanju počinilaca. "Policija ne može sama to srediti", rekao je Vent i zahtevao bolju opremu za policijske službenike, između ostalog, više helikoptera i kamera za noćno snimanje, kao i "nula tolerancije" za one koji pale.

Prve noći je zapaljeno 11 automobila, druge 15, treće devet, a noćas 11 - bilans je misterioznih pohoda u Berlinu. Istraga nudi 5.000 evra nagrade za informaciju o počiniocima, koji su se, ocenjuje štampa, ugledali na vandale u Engleskoj.

Na meti berlinskih napadača nisu samo skupi automobili, a jedna od žrtava bio je i Naim Mirta , poreklom iz Makedonije, čiji je "Mercedes", star deset godina, takođe, spaljen. "Ja sam još i natočio pun rezervoar goriva", rekao je Mirta nemačkoj štampi, navodeći da je on "sve drugo, samo ne bogat". Eksperti veruju da paljenje auta po Berlinu ima političku pozadinu, a štampa postavlja pitanje da li je to levi ili desni ekstremizam.

  • Richard Rublev

    19.08.2011 18:24
    Pa zar nisi vid'o...
    ...da nisi dobro vid'o. Da je vrlo uobičajeno da lice sa zemlje ne može da proceni šta je ispod 300m a šta iznad. Samo, nisam siguran da je Mos' Slobode i njegove sajle, na visini većoj od 300m...;) Možda se inspektorka napušila ovoga ili onoga???
  • Noname

    19.08.2011 13:15
    @Scabies
    Ne bih bio previse siguran u tvoju izjavu, ali bilo kako bilo, kod nas i kada bi poceli da rade tako nesto, stradali bi oni koji voze zastave i punte i nova kola od 10-15.ooo evra, a ne mamini i tatini pajseri koji imaju 19 godina i voze mamine i tatine dzipove i majbahe u *urce i nekaznjeno ubijaju ljude po ulici... niti oni sto voze "legalno" lamburdzinije, ferarije i ostale perverzije sa americkim tablama...
    kod nas svi samo po raji shilje... a "oni" su zasticeni ko beli medvedi...
    a kada smo vec kod toga, sta je bilo sa Amidzom do kraja, pardom "nepoznatim pilotom koji je leteo iznad glava novosadjana"!?
  • Scabies

    19.08.2011 11:34
    @Noname
    Nema sanse da ce tako nesto nasoj omladini da padne na pamet, jer je kod bas zastupljen iskljucivo Salonski(kafanski) ekstremizam , kako levi tako i desni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet