Generalni štrajk u Italiji 6. septembra

Lideri italijanskih sindikata objavili su da će 6. septembra biti održan jednodnevni generalni štrajk u znak protesta zbog programa štednje koji je odobrila italijanska vlada.

Lideri italijanskih sindikata objavili su da će 6. septembra biti održan jednodnevni generalni štrajk u znak protesta zbog programa štednje koji je odobrila italijanska vlada.

Najveće udruženje sindikata smatra da su te mere nepravedne i pogrešne. Štrajk će trajati osam časova, a biće organizovan na lokalnom nivou.

Italijanska vlada je 12. avgusta odobrila program štednje vredan 45,5 milijardi evra, koji predviđa i smanjenje troškova lokalnih vlasti i uvođenje solidarnog poreza na visoke zarade, s ciljem uravnoteženja budžeta do 2013. godine. Mere predviđaju uštedu od 20 milijardi evra u 2012. i 25,5 milijardi evra u 2013. godini. Program štednje parlament mora da usvoji u roku od dva meseca da bi stupio na snagu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.