Srušio se avion sa hokejašima, 43 poginulih

Ruski putnički avion "Jak-42" srušio se danas kod Jaroslavlja. U nesreći je poginulo 43 osobe, među kojima su bili hokejaši lokalnog kluba "Lokomotive", a dve su preživele udes.
Ruski putnički avion "Jak-42" srušio se danas kod Jaroslavlja. U nesreći je poginulo 43 osobe, među kojima su bili hokejaši lokalnog kluba "Lokomotive", a dve su preživele udes.

Ovaj broj žrtava prenela je ruska agencija Itar-Tass, pozivajući se na Ministarstvo za vanredne situacije, dok je agencija Ria Novosti navela je pozivajući se na policijske izvore da su u nesreći poginule 44 osobe, a da je samo jedna preživela. Agencije navode da je avion kompanije "JAK-Servis" leteo u Minsk i da se u njemu nalazio hokejaški tim "Lokomotive" iz Jaroslavlja. Vest je potvrdilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije koje je navelo da se u avionu nalazilo ukupno 45 osoba, od kojih 37 putnika i osam članova posade.

Prema prvim izveštajima, avion se zapalio odmah po poletanju i pao dva kilometra od aerodroma Tunošna, dok su neki delovi aviona završili u reci Volgi. U nekim izveštajima navodi se da se avion zapalio posle pada na zemlju, a postoje pretpostavke da je avion zakačio krošnje drveća pri poletanju.

Agencija Interfaks navela je da su se u sastavu hokejaškog tima nalazili i državljani Švedske, Poljske, Ukrajine, Češke, Nemačke, Belorusije i Letonije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.