60 ranjenih u Dagestanu

Jedna osoba je poginula, a 60 je ranjeno u dve eksplozije podmetnutih bombi nedaleko od ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana u Mahačkali.

Jedna osoba je poginula, a 60 je ranjeno u dve eksplozije podmetnutih bombi nedaleko od ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana u Mahačkali.

"Cilj prve eksplozije bilo je privlačenje mase, a druga je bila usmerena protiv nje", kazao je neimenovani policajac i dodao da su povređeni većinom policajci. Druga bomba eksplodirala je u automobilu 500 metara od sedišta ministarstva unutrašnjih poslova. Dve eksplozije dogodile su se u razmaku od petnaestak minuta.

Islamski pobunjenici u ruskom Kavkazu često pribegavaju taktici da najpre aktiviraju prvu bombu kako bi na mesto događaja privukli policiju, a potom i drugu, jaču, kako bi bilo što više žrtava. Takođe u noći između srede i četvrtka, u gradu Buinaksku ubijena su dvojica telohranitelja šefa policije tog grada kada je na vozilo u kojem su se nalazili pucano iz automatskog oružja, navode policijski izvori. Policijski zvaničnik nije povređen. Napadi na policijske zvaničnike skoro su svakodnevna pojava u republikama Severnog Kavkaza, a Dagestan je posebno ugrožen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.