Austrijski policajci na mađarsko-srpskoj granici

Pripadnici austrijske pogranične policije od ponedeljka će pomagati svojim mađarskim kolegama da nadgledaju mađarsko-srpsku granicu, najavila je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner.

Pripadnici austrijske pogranične policije od ponedeljka će pomagati svojim mađarskim kolegama da nadgledaju mađarsko-srpsku granicu, najavila je ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner.

Ona je istakla da je akcioni plan Austrije i Mađarske za borbu protiv ilegalne imigracije podržan od strane drugih zemalja EU. Dogovoreno je, kako je dodala, da osam pripadnika austrijske pogranične policije bude upućeno na mađarsko-srpsku granicu.

Iz Austrije u Mađarsku biće takođe otpremljena četiri vozila sa kamerama za noćni nadzor zelene međe. Pored toga biće stacionirani austrijski policajci i unutar Mađarske, koji će sa svojim mađarskim kolegama kontrolisati protok putnika. Njihov broj za sada nije definisan.

Sve učestalija su zaustavljanja ilegalaca u Mađarskoj i Austriji, koji su u šengenski prostor prešli preko granice Srbije. Beč i Budimpešta upozoravaju da bi se situacija na ovom delu spoljne granice šengenskog prostora mogla zaoštriti ako ne budu bile preduzete zajedničke mere zaštite, na primer preko Agencije za zaštitu granica Fronteks.

  • Сремац

    06.12.2011 09:34
    ГЛУПА РЕШЕЊА ЕУ
    Дали странци у потрази за бољим животом ПАДАЈУ СА НЕБА У СРБИЈУ па онда прелазе Маџарску границу илегално и улазе у ЕУ?БУДАЛАШТИНЕ.Србија је окружена земљама под строгом контролом страних сила - Косово и Метохија,Босна и Херцеговина,Македонија,Монтенегро.Ако се узме да је Хрватска пред вратима ЕУ а да су Румунија и Бугарска у ЕУ-одакле ти силни Пакистанци,Мароканци и остали?Све је то дил,као и депортација Цигана и шиптара из западних земаља у Србију.
  • ns

    23.09.2011 15:53
    glupo da je da višegodišnja praksa danas bude vest, i na mađarsko-vojvođanskoj i na hrvatsko-slovenačkoj granici redovno nalećem na austrijske carinike i lepo se ispričamo, ljubazniji su i manje iskompleksirani od mađarskih i brži i efektniji od slovenačkih u svakom slučaju!
  • Dekica

    23.09.2011 11:33
    Nista novo
    Cesto sam prelazio ovu granicu zadnjih par godina, i ne znam zašto je ovo novo pošto sam na Horgošu viđao austrijske, nemačke pa čak i graničare iz Slovenije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.