UN osudile embargo Kubi – 20. put

Generalna skupština UN usvojila je, 20. godinu uzastopno, rezoluciju kojom se osuđuje američki embargo Kubi.

Generalna skupština UN usvojila je, 20. godinu uzastopno, rezoluciju kojom se osuđuje američki embargo Kubi.

Za tekst rezolucije je glasalo 186 država, dve zemlje su bile protiv (SAD i Izrael), a tri uzdržane. Tokom govora u Generalnoj skupštini UN, kubanski ministar inostranih poslova Bruno Rodriges optužio je američku administraciju da je poslednjih godina intenzivirala restrikcije nametnute Kubi, posebno u ekonomskim i trgovinskim odnosima.

SAD su u februaru 1962. godine uvele embargo Kubi, odnosno zabranile svaki uvoz u Kubu američkih proizvoda, čak i preko neke druge zemlje.

  • sdragan

    26.10.2011 07:59
    Poruka Kubancima!
    Prijatelji sa Kube...Verujte...Nista vam faliti nece bez Americkih proizvoda.Zivecete mnogo zdravije,osecacete se lepse i ispunjenije.Volecete svoje bliznje,rodbinu i komsije.Pomagacete jedni drugima i ziveti u miru.
    Zahvalite srecnoj zvezdi sto ste jos uvek izolovani od ove uzasne Americke globalizacije koja vlada citavim svetom.Koja se ogleda u cinjenici da si niko i nista ako nemas kreditnu karticu,predbracni ugovor sa suprugom,kucu pod hipotekom i troje kola na kredit...Tuzna si kreatura i primer neuspesnog coveka ako svojoj deci ne mozes priustiti privatne casove iz Engleskog,Matematike i Fizike.Slati ih na Eskurzije koje kostaju nekoliko prosecnih plata.Omoguciti im visko obrazovanje koje cete otplacivati do kraja zivota...Imao bih da nabrajamo do sutra...
    Srdacan pozdrav iz Srbije...najnovije Americke kolonije!
  • ZoranNS

    26.10.2011 06:39
    SAD,Izrael, Srbija, Libija
    Ovo je dokaz da su UN efikasne kada je reč o "malim" državama, a uzročnici nesreće celog sveta na miru rade svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet