Tri žrtve poplava u Italiji

Tri osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo, pošto su jake kiše pogodile pokrajinu Liguriju na severozapadu Italije, saopštile su jutros lokalne vlasti.

Tri osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo, pošto su jake kiše pogodile pokrajinu Liguriju na severozapadu Italije, saopštile su jutros lokalne vlasti.

Žrtve su stradale u malom gradu Borgeto Varo, gde je nestala i jedna osoba, dok je dvoje ljudi prijavljeno da je nestalo u Vernadzi i dvoje i Pinjonu. Obilne padavine otežavaju spasilačke operacije, a vlasti upozoravaju stanovništvo da ne izlaze napolje i da ne koriste svoje automobile.

Očekuje se da će se loše vreme danas proširiti i na ostali deo Italije, zbog čega je gradonačelnik Rima Đani Alemano naredio vatrogascima i spasilačkim službama da budu u stanju pripravnosti. Italijansku prestonicu je pre pet dana pogodila snažna oluja koja je izazvala velike poplave u gradu, zbog čega je bio obustavljen javni saobraćaj, a mnogi Rimljani su bili prinuđeni da ostanu u svojim kućama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet