Dečak spasen posle pet dana ispod ruševina

Jedan 13-godišnji dečak pronađen je noćas živ ispod ruševina jedne zgrade u Turskoj, gde je proveo više od 100 sati.

Jedan 13-godišnji dečak pronađen je noćas živ ispod ruševina jedne zgrade u Turskoj, gde je proveo više od 100 sati.

Dečak je ispod ruševina zgrade, uništene u snažnom zemljotresu koji je u nedelju pogodio istok Turske, proveo 108 sati. Spasilačke ekipe su pronašle još dvojicu mladića koji su 100 sati proveli ispod ruševina. Ajdin Palak (18) izvučen je ispod ruševina u gradu Erdžišu, koji je bio najviše pogođen zemljotresom. Palakovo spasavanje usledilo je nakon što je ranije u četvrtak spasen jedan 19-godišnji student.

Na istoku Turske pao je sneg što je dodatno otežalo rad spasilačkih ekipa. U zemljotresu je, prema najnovijim informacijama, poginulo 535 osoba, a 2.300 je povređeno. Do sada je ispod ruševina spaseno 187 ljudi. Niske noćne temperature dodato otežavaju život za hiljade ljudi koji su ostali bez krova nad glavom. Vlasti su raseljenima dostavili još šatora, a počela je da pristiže i pomoć iz inostranstva, u okviru koje je Izrael u Tursku uputio montažne kuće, ćebad i odeću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.