Jako nevreme u Švedskoj i Danskoj

Hiljade domaćinstava u Danskoj i u jugozapadnoj Švedskoj ostalo je bez struje zbog oluje koja je pogodila delove tih zemalja, prekinuvši kopneni saobraćaj i trajektne veze.

Hiljade domaćinstava u Danskoj i u jugozapadnoj Švedskoj ostalo je bez struje zbog oluje koja je pogodila delove tih zemalja, prekinuvši kopneni saobraćaj i trajektne veze.

Obustavljen je saobraćaj mnogih trajekta između Švedske, Danske, Norveške i Nemačke, a zbog olujnog vetra za saobraćaj je zatvoren most Oresund koji povezuje Švedsku i Dansku. U Švedskoj je, prema rečima tamošnjih vlasti, 12.000 domaćinstava i firmi ostalo bez električne energije, zbog oluje koju je Švedski hidrometeorološki zavod klasifikovao ocenom tri, što je obeležje za nevreme najjačeg stupnja.

Njihove danske kolege izdale su nivo upozorenja dva za Dansku i upozorili da nivo vode duž severne obale zemlje ubrzano raste. U Danskoj je za motorni saobraćaj zatvoren most Veliki pojas, koji povezuje najveća danska ostrva Šjeland i Fin. Policija savetuje stanovništvo severnog Šjelanda da ostane u kućama i ne učestvuje u saobraćaju, pošto je u toj oblasti vetar prevrnuo jedan autobus i oborio veliki broj stabala na puteve.

Ovogodišnja jesen u Skandinaviji je jedna od najtoplijih od kada se meri temperatura, i u novembru se popela čak sedam stepeni iznad proseka za ovo doba godine, sneg još nije pao, a u nekim delovima Švedske ponovo su procvetale ruže, objavili su prošle nedelje meteorolozi. U nekim mestima koja su u ovo doba godine obično okovana snegom i ledom čuo se poj ptica, a cveće u baštama je počelo da cveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.