Dve trećine Amerikanaca biće gojazno do 2013. godine

Više od dve trećine ili 67 odsto stanovnika u 39 američkih saveznih država do 2030. imaće prekomernu težinu, predvidja Fond za američko zdravlje.

Više od dve trećine ili 67 odsto stanovnika u 39 američkih saveznih država do 2030. imaće prekomernu težinu, predvidja Fond za američko zdravlje.

Očekuje se da Misisipi bude prvi na listi američkih država sa najdebljim stanovnicima, prognozira Fond i upozorava da je to zapanjujuće povećanje broja ljudi sa prekomernom težinom u odnosu na sadašnjih 35 odsto.

Iako se ovaj fond u svojim prognozama oslanja na cifre vlade, njegova procena se znatno razlikuje od one koju su dali federalni zdravstveni zvaničnici, koji predvidjaju da će do 2030. u SAD biti 42 odsto gojaznih ljudi.

Oko dve-trećine Amerikanaca trenutno ima prekomernu težinu. To uključuje i one koji su gojazni, a kojih ima oko 36 odsto. Najveća stopa gojaznih u SAD je u državama na jugu i srednjem zapadu.

Zvaničnici Fonda za američko zdravlje naveli su da su njihove projekcije bazirane na istraživanjima u svakoj pojedinačnoj državi koje je sproveo Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izmedju 1999. i 2010.

  • mrva

    19.09.2012 10:11
    Sva sreca pa nas ovdasnja primanja stite da nam se ovako nesto ne dogodi
  • Gillan

    18.09.2012 20:00
    Vazno je da ne puše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.