Nigerija: Bomba ubila najmanje 50 đaka

Najmanje 48 učenika poginulo je u eksploziji bombe u jednoj srednjoj školi na severoistoku Nigerije u trenutku kada su se đaci okupljali za početak nastave.
Najmanje 48 učenika poginulo je u eksploziji bombe u jednoj srednjoj školi na severoistoku Nigerije u trenutku kada su se đaci okupljali za početak nastave.

Spasilačke ekipe potvrdile su pogibiju 48 učenika i izrazile bojazan da bi broj žrtava mogao da bude veći, javljaju danas svetske agencije.

"Đaci su bili okupljeni za prvi čas u dvorištu gde im se svako jutro obraća direktor škole. Tada je u školskom dvorištu odjeknula eksplozija", rekao je jedan nastavnik škole i dodao da se još ne zna tačan broj žrtava. Bolnički izvori u mestu Potiskum, u nigerijskoj saveznoj državi Jobe, saopštili su da je hospitalizovano nekoliko desetina učenika i da se povređeni i dalji dovoze u bolnicu.

Premda niko nije za sada preuzeo odgovornost za napad, vlasti sumnjaju u islamističku grupu Boko haram. Boko haram je u aprilu oteo 276 školskih devojčica iz udaljenog severoistočnog grada Čiboka, što je pokrenulo međunarodnu kampanju za njihovo oslobođenje i kritiku nigerijske vlade jer nije brzo reagovala da ih oslobodi. Nekoliko desetina devojčica uspelo je da pobegne u prvim danima posle otmice, ali je 219 i dalje ostalo u zarobljeništvu.

Jobe je jedna od tri države na severoistoku Nigerije, u kojoj je uvedeno vanredno stanje zbog pobune Boko harama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.