Arapi kupili zgradu Skotland Jarda

Skotland Jard, sedište londonske policije, jedno od najčuvenijih u svetu, prodato je investitorinma iz Persijskog zaliva, objavila je kancelarija londonskog gradonačelnika.
Skotland Jard, sedište londonske policije, jedno od najčuvenijih u svetu, prodato je investitorinma iz Persijskog zaliva, objavila je kancelarija londonskog gradonačelnika.

U saopštenju gradonačelnikove kancelarije se navodi da je Abu Dabi finansijska grupa platila za lokaciju 370 miliona funti (467 miliona evra), što je cena za 120 miliona funti veća od tražene.

Lokacija će, kako je najavljeno, biti "stambeno naselje mešovite namene".

Policija se, prema planu, seli u manju zgradu, a sve u cilju da se smanje troškovi. Na novoj lokaciji, dodaje se, policija će zadržati svoj ikonički rotacioni simbol "Nju Skotlan Jard" koji sada stoji pred zgradom sagrađenom 1960. godine.

Policija dodaje da će uštedu nastalu ovom prodajom i selidbom usmeriti na kupovinu savremenih tehničkih pomagala za svoje uposlenike.

Prodaja Skotland Jarda je poslednja u već dugom nizu prodatih londonskih top lokacija čiji su novi vlasnici investitori iz Persijskog zaliva.

  • malopoduke

    10.12.2014 07:28
    kupovina
    Arapi kupili zgradu, sediste Skotland Jarda.
  • 09.12.2014 23:27
    Abudabi Yard.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet