Subotica: Danas tribina o azilantima

O mogućnostima rešavanja problema sa kojima se suočavaju azilanti u Srbiji razgovaraće se u petak, 30. januara u Subotici u omladinskom klubu Skladište.
O mogućnostima rešavanja problema sa kojima se suočavaju azilanti u Srbiji razgovaraće se u petak, 30. januara u Subotici u omladinskom klubu Skladište.

Na tribini u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava iz Subotice govoriće član gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite Milimir Vujadinović, Radoš Đurović iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila i Tibor Varga iz Istočno-evropske misije.

Azilanti koji su izbegli iz Sirije, Avganistana i drugih, ratom i nemirima zahvaćenih zemalja, a nalaze se na teriotoriji Subotice, nemaju drugi smeštaj osim prostora napuštene zgrade stare ciglane, koja nema humane uslove.

Oni se nalaze na hladnom, bez vode, struje, tople odeće, hrane i lekova. Tretman prema tražiocima azila u Srbiji je problem u poslednje tri godine o kome se malo govori a zahteva punu pažnju i traženje rešenja.

"Koji su načini na koje država može da reaguje i na koji je način postupano u drugim zemljama sa sličnim problemima, koje su obaveze države prema Ustavu, Ženevskoj konvenciji, šta je Grad Subotica uradio po pitanju ove situacije, i koje su mogućnosti rešenja ovog problema, pitanja su koja se tiču svakog od nas", navodi se u pozivu Inicijative mladih za ljudska prava.

Tribina počinje u 17 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina