Inspekcija ispituje lažni "univerzitetski centar u Kuli"

Ministarstvo prosvete Srbije naložilo je Republičkoj prosvetnoj inspekciji da ispita rad Kulskog obrazovnog centra iz Kule, za koji postoji sumnja da upisuje studente bez zakonskih ovlašćenja.

Ministarstvo prosvete Srbije naložilo je Republičkoj prosvetnoj inspekciji da ispita rad Kulskog obrazovnog centra iz Kule, za koji postoji sumnja da upisuje studente bez zakonskih ovlašćenja, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

"Isključivo visokoškolska ustanova ovlašćena je da vrši upis studenata i zakon ne predviđa nikakvo posredovanje prilikom upisa. Nastava se izvodi u sedištu visokoškolske ustanove ili izdvojenom odeljenju koje ima akreditaciju koju izdaje Komisija za akreditaciju i dozvolu za rad Ministarstva", kazali su u Ministarstvu prosvete.

Dodali su da u Kuli ne postoji nijedan od pobrojanih uslova, što se vidi iz spiska visokoškolskih ustanova koje imaju potrebne dozvole, i najavili da će Republička prosvetna inspekcija ispitati o čemu se radi i doneti odluku o daljem postupanju.

"Kulski obrazovni centar" u javnosti je ranije bio promovisan kao "univerzitetski centar u Kuli", "kulska akademija", "visokoobrazovna ustanova", a VOICE navodi da je zapravo reč o agenciji koja je registrovana za konsalting i menadžment, u vlasništvu Milorada Bejatovića, profesora na nekoliko privatnih fakulteta u Srbiji i BiH.

"Kulski obrazovni centar" već treću godinu za redom bez dozvole nudi široku paletu studija na više privatnih fakulteta od kojih nijedan nema dozvolu za rad u isturenom odeljenju u Kuli. Taj centar smešten je u više od 500 sopstvenih metara kvadratnih kupljenih tokom stečajne rasprodaje propale Fabrike armatura "Istra" u Kuli.

VOICE je naveo, pozivajući se na predstavnike malih akcionara Fabrike armature "Istra" i bivše zaposlene u toj fabrici, da je Bejatović kupio 520 kvadratnih metara upravne zgrade "Istre" u stečaju po veoma niskoj ceni od 100 evra po kvadratnom metru, i tu je smešten "Kulski obrazovni centar".

Bejatović nije želeo da komentariše ove navode, a u telefonskom rekao je da neće da priča za VOICE, već je novinarku optužio da mu je poslala "preteću poruku", o kojoj su ga "obavestili neki ljudi".

  • Na saslušanju

    02.02.2015 07:35
    Profesor Beatović? Zvuči poznato? Šta znate o njem
    Pa naravno, sada se sećam, on je bio predsednik Komisije skupštine za grada Novog Sada za imenovanje direktora, pa je imenovao Bokana za direktora Urbisa, a istovremeno je bio i Predsednik upravnog odbora u Urbisu. Da, sada se već bolje sećam, pa Bokan je masterirao kod njega. Zanimljiv lik, stari komunista i debejac, sinu koji je džudista, poklonio ne samo fakultetsku diplomu, nego i doktorat, napravio mu agenciju za obezbedjenje, i na kraju zaposlio u centrali policije u Beogradu. Pravi kadar za ovo vreme.
  • zar

    02.02.2015 06:16
    opet
    Nemojte mi kasti da je opet u pitanju visoki can SPS-a?
    Ta nije moguce.
  • uhapsite

    01.02.2015 23:33
    dzombu
    uhapsite arkanovog kuma nikolu dzombu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".